BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

A Vitamini

 

03 Şubat 2022
A Vitamini

Vitaminler vücudumuz için son derece değerli organik bileşenlerdir. Yağda ve suda eriyen olmak üzere iki gruba ayrılmaktadırlar. A Vitamini ve D, E, K vitaminleri yağda eriyen vitaminler iken, B vitamini ve türleri ile C vitamini de suda eriyen vitaminler arasında yer almaktadır.

Vitaminleri doğru besinler sayesinde vücudumuza alarak pek çok faydasını görmekteyiz. Kanserden cilt sağlığına, diş ve kemik yapımızdan gözlerimize kadar A vitamininin de sağlığımız üzerindeki etkisi büyüktür.

A Vitamini Faydaları

A vitamini faydaları elbette sayıca çok ve vücudumuz için hayati değere sahiptir. Çocukluğumuzdan beri bizlere öğretilen ve hep akılda kalıcı olan faydalarından biri elbette gözlerimizi koruduğu gerçeğidir. A vitamini ayrıca diş, kemik, cilt yapısının oluşumunda ve korunmasında rol oynamaktadır. Göz retinasına renk veren pigmentleri üretmektedir. Görme yetimizi arttırabilmektedir, özellikle geceleri! Antioksidan oluşu da A vitamini faydaları arasında sayılmaktadır. Bağışıklık sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olmakta, kansere karşı korumakta ve yaşlılık hastalıklarında da faydasını görmekteyiz.

A Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

Saymakla bitmeyen faydası bulunan A vitamini hangi besinlerde bulunur diye sorarsak ilk cevabımız karaciğer başta olmak üzere et olacaktır. Süt ve süt ürünleri, balık (alabalık, kral uskumru), yumurta, kavun, kayısı, mango, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, zeytinyağı, fındık yağı, tatlı patates, bal kabağı ve portakal; A vitamini içeren zengin besinlerdendir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.