BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KONYADA JANDARMA ÇALINAN 52 HAYVANI BULDU

Konya’da jandarma adım adım iz sürüp önce şüphelileri sonra çalınan hayvanları buldu 

22 Aralık 2021
KONYADA  JANDARMA  ÇALINAN 52  HAYVANI  BULDU

Konya’da 52 küçükbaş hayvanı çalan hırsızların peşine düşen jandarma ekipleri, 2 ay adım adım iz sürdü. 3 zanlı Erzincan’da, hayvanlar ise Aksaray’da bulundu. 2 şüpheli cezaevine, hayvanlar ise sahiplerine teslim edildi. İşte başarılı operasyonunun detayları.

Konya’nın Yunak ilçesi Sevinç Mahallesinde yaşayan Tamer Kıztanır ve Yusuf Çoban’a ait 52 küçükbaş hayvan, 30 Ekim’de çalındı. 
İhbarla harekete geçen Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgede ayrıntılı araştırma başlattı. 
ERZİNCAN’DA YAKALANDILAR
İncelemeler sonunda olayın N.A.R, C.D. ve Ş.K. isimli şüpheliler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. 3 kişinin izi Erzincan’ın Kemah ilçesinde bulundu ve şüpheliler 2 Aralık’ta ekiplerce düzenlenen operasyonla yakalandı. Ancak çalınan hayvanlar bulunamadı.
TUTUKLANDILAR 
İşlemleri tamamlanandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan C.D. ve Ş.K. nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. N.A.R. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 
HAYVANLAR AKSARAY’DA BULUNDU
Çalınan hayvanların bulunması için çalışmalarını sürdüren Jandarma, iki ay boyunca adım adım iz sürdü. Araştırmalar sonunda hayvanların Aksaray’da önce hayvan pazarında satılmaya çalışıldığını, satılmayınca Aksaray’da bir besi çiftliğine götürülüp satıldığını tespit etti. 
Bugün Aksaray’daki söz konusu çiftliğe giden ekipler, çalınan hayvanlardan 49’unu buldu. 
Teşhis edilen hayvanlar Konya Yunak’taki sahiplerine teslim edildi. 
Tamer Kıztanır ve Yusuf Çoban, 2 ay gece gündüz demeden özverili bir çalışmayla önce şüphelileri sonra da çalınan küçükbaş hayvanlarını bulan Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.