BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Okullar değil sınıflar kapanıyor

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından sınıflarda yaşanan yoğunluk üzerine okullar kapanmıyor olsa bile sınıflar kapanmaya devam ediyor. 

24 Eylul 2021
Okullar değil sınıflar kapanıyor

Okulların açılmasının ardından iki hafta geçmesine rağmen İstanbul başta olmak üzere farklı illerde 600’ün üstünde sınıf karantinaya alındı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu ile video konferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdi. Bakan Koca, görüşmenin ardından yazılı olarak açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında endişeye mahal verecek bir durum olmadığını belirten Fahrettin Koca, “Son üç haftayı içine alan dönemde artan hareketlilik ile birlikte vaka sayılarında yaşanan artış, kontrolü güç sınırlara yaklaştırıyor.” dedi. İstanbul’da 100’ün üstünde olmak üzere Türkiye genelinde 600’den fazla sınıfın karantinaya alınması ile ilgili bir açıklama da Öğrenci Veli Derneği’nden geldi. Öğrenci Veli Derneği’nin yaptığı açıklamada, “Okullar, yeterli önlemler alınmadan açıldı.” denildi.

“ENDİŞEYE MAHAL VERECEK DURUM YOK”
Okulların açık kalmasında ısrarlı olduklarını vurgulayan Fahrettin Koca, “6 Eylül’den beri okullarımızda çıkan her vakayı dikkatle izliyoruz. Yaş gruplarının aktif vakalar içindeki dağılımında bir değişiklik olup olmadığını takip ediyoruz. Bugüne kadar alarm veren bir durum olmadığını ve yüz yüze eğitimin olumlu şekilde devam ettiğini görüyoruz. Endişeye mahal verecek bir durum olmadığını bilmenizi isterim. Bilim Kurulumuz, yaygın aşılamadan önce en son kapananın tüm derecelerde okullar olmasını, en erken açılanın ise yine okullar olmasını ısrarla belirtmişti, aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil, asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıdır. Eğitimin süreleri, günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dahil tüm alternatiflerin uygulanması konusunda kararlıdır. Bölgesel olarak gerekmesi halinde il hıfzıssıhha kararı ile tüm tedbirlerin hayata geçirilerek, tüm derecelerde okulların açık kalmasında ısrarcıdır.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.