banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir’de bir alana yıldırım düştü.

Konya’da yıldırım düştü, köylülerin çabası ekili araziyi yanmaktan kurtardı 

03 Temmuz 2021
Seydişehir’de bir alana yıldırım düştü.

Sağanak yağmur ve dolu, öğle saatlerinde Konya’nın büyük bölümünde etkili oldu. Seydişehir’de bir alana yıldırım düştü. Çıkan yangına zamanında müdahale eden köylüler, arpa ve buğdayların yanmasını önledi.

Geride bıraktığımız haftayı sıcak havanın etkisinde geçiren Konya’da, hafta sonu sağanak yağmur ve dolu sürprizi yaşandı. Öğle saatlerinde başlayan fırtına, bir süre sonra yerini sağanak yağmur ve dolu yağışına bıraktı.

YILDIRIM DÜŞTÜ, YANGIN ÇIKTI

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; kentin büyük bölümünde görülen yağış sırasında, Seydişehir ilçesi Kavak Mahallesindeki bir alana yıldırım düştü ve yangın çıktı.

KÖYLÜLER SEFERBER OLDU

Alevlerin yükseldiğini fark eden mahalle halkı hemen seferber oldu. İtfaiye ekipleri gelene kadar traktörleriyle alevlere müdahale eden köylüler, yangının arpa ve buğday ekili alana sıçramasını engelledi.

İtfaiye ekipleri de soğutma çalışması yaptı.

DÜN DE 300 DEKAR ALAN YANMIŞTI

Konya’nın Güneysınır ilçesinde dün çıkan yangında, yaklaşık 300 dekar ekili alan zarar görmüştü. Kurak geçen sezon nedeniyle zor günler geçiren üreticiler, büyük zarara uğramıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.