BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bilim Kurulu bugün toplanıyor!

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17:00’de toplanacak. Sonrasında saat 19:00’da Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak. 

20 Mayıs 2021
Bilim Kurulu bugün toplanıyor!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00'de toplanacak.

Aşı gündemiyle yapılacak toplantıya BioNTech aşısını geliştiren Prof.Dr. Uğur Şahin'in de katılması bekleniyor.

10 milyon doz Çin aşısı bu hafta Türkiye’de olacak. Bakan Koca, bilim kurulunun haftalık toplantısına Uğur Şahin'in de katılacağını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı, Haziran'da 30 milyon doz BioNTech aşısı geleceğini, Eylül ayına kadar da 60 milyon doz aşının daha tedarik edileceğini söylemişti.

Şahin, videokonferans yöntemiyle toplantıya katılarak aşı tedarik sürecine ilişkin son gelişmeleri paylaşacak. Sinovac ve Sputnik V aşılarının tedariğine ilişkin gelişmelerde toplantıda ele alınması bekleniyor.

Erciyes Üniversitesi inaktif virüs aşısının Faz-2 çalışmasına dair raporu da bakanlığa sunmuştu. Toplantıda bu raporun da değerlendirilmesi bekleniyor. Bakan Koca toplantının ardından saat 19'da Şahin ile birlikte basın açıklaması yapacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.