BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Başkasının cep numarasını verdi, mahkum oldu

Yargıtay'dan emsal karar! Başkasının cep numarasını verdi, mahkum oldu 

20 Mart 2021
Başkasının cep numarasını verdi, mahkum oldu

Yargıtay, bir esnafın müşterisinin telefon numarasını, aralarında husumet bulunan bir kişiye vermesini yasaya aykırı buldu. Yüksek Mahkeme, sanık esnafın 'Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçunu işlediğine hükmetti.

Yargıtay'dan milyonları ilgilendiren önemli bir karar çıktı. 12. Ceza dairesi, müşterisine ait cep telefonu numarasını başka birisine verince olanlar oldu.

Esnaflık yapan gence başvuran bir kişi, arasında husumet bulunduğu öne sürülen vatandaşın cep numarasını istedi. Kavgalı olan kişinin cep telefonundan aramasıyla şok olan vatandaş ise Asliye Ceza Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Mahkeme, 'Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçundan sanık esnafın beratine hükmetti.

Karar Yargıtay tarafından bozulunca mahkeme yeniden yapılan yargılama sonrası sanığın mahkumiyetine hükmetti. Kararı sanık temyiz edince devreye Yargıtay 12. Ceza Dairesi girdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.