BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Dorselerin şase numarası değiştirilerek 50 milyonluk vurgun!

Konya ile birlikte 6 ilde hacizli olan TIR dorselerini satın alarak şase numaralarını değiştirip 50 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen çete çökertildi. 4 ay süren takip sonrasında 12 kişi gözaltına alındı. 

15 Mart 2021
 Dorselerin şase numarası değiştirilerek 50 milyonluk vurgun!

Konya ile birlikte 6 ilde hacizli olan TIR dorselerini satın alarak şase numaralarını değiştirip 50 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen çete çökertildi. 4 ay süren takip sonrasında 12 kişi gözaltına alındı.
Konya dahil 6 ilde 50 milyonluk vurgun! Dorselerin şase numarası değiştirilmiş 

İstanbul polisi, hacizli dorselerin şase numaralarının değiştirilerek piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı.

İddiaya göre; 12 kişi, paravan şirket kurarak İstanbul merkezli olmak üzere Konya, Adana, Mersin, Gaziantep ve Antalya’da hacizli dorseleri tespit etti. Kullanılmış olan bu dorseleri satın alan şüpheliler, sonrasında şase numaralarını öncesinde var olan sıfır dorselerin şase numaralarıyla değiştirdi ve kullanılmamış ürün şeklinde piyasaya sürdü. Paravan şirketin 59 dorseyi 'change' yöntemi ile piyasaya sürdüğünü tespit eden polis, şirketin 50 milyon lira değerinde vurgun yaptığını ortaya çıkardı. 

EŞ ZAMANLI OPERASYON

4 ay süren teknik ve fiziki takip sonrası şüphelilerin adresleri belirlendi. 20 farklı yere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 12 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

"PİYASADA 2 BİN 500 TANE DAHA BU ŞEKİLDE DORSE VAR"

Treyler Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Göktan Güçlü, yaptığı açıklamada, “Bugün burada bulunmamızın sebebi, 10 yıldır verdiğimiz amansız mücadelenin ilk safhasını tamamlamış olmak. Sık sık dorse hırsızlığı yaşanıyor. 2 bin 500 kadar daha 'change' dediğimiz sahteciliğe maruz kalmış dorse olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların da bu operasyonlar sonucunda ele geçireceğine inanıyoruz.” dedi. 

“50 MİLYON LİRALIK VURGUN”

Dernek Avukatı Serdar Akbulut ise, “Bundan yaklaşık yedi ay önce bizim de katılımımızla başlatılan soruşturmada, 50 milyon lira ve örgüt çökertilmiş bulunuyor. Uzun yıllardır uğraşılan mücadele edilen bir konunun ilk defa bu kadar geniş kapsamlı ele alınmasıydı. Rehinli ya da hacizli araçların yasa dışı yollarla 'change' edilerek şase numaraları değiştirilerek, sahte fatura ve bilgilerle yeniden piyasa sürülmesi şeklinde gelişen bu süreçte hem üretici firmalar hem finans firmaları hem de iyi niyetli satın alan üçüncü kişiler çok ciddi zararlar görmekteydi. Emniyet güçlerinin başarılı operasyonu ile dileriz bir başlangıç ve son olur.” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.