banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

2012 yılında başlayan Seyyidharun Veli’yi anmak etkinlikleri dört sene üst üste yapıldıktan sonra sessiz sedasız unutuluverdi.

Seydişehir’in tarihi açısından, son derece önemli olan anma etkinliği her geçen yıl daha büyük boyutlarda kutlanması gerekirken unutulması, Seydişehir halkı tarafından da manidar bulunan ve üzüntü verici bir durumdur.

2012  yılından  2016  yılına   kadar   yapılan  Seyyidharun Veli’yi anma etkinliklerini sessiz sedasız gündemden düşürüp, 2016 yılından 2024 yılına  kadar  Seydişehir’in geleceğine hiçbir katkısı olmayan; günlük, popülist politikalar kaygısıyla, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan programlar yapmak ve bu yolla trilyonları harcamaktan kaçınmayan   mufsid bir anlayışta sessiz  ve sedasız  ortalıktan   nasıl  silinip  gittiğine   heb  birlikte  şahit  olmaktayız    güya  seydişehire  hizmet   ettiğini zannedenleri   bir kaç yıl içinde  Seydişehir Tarihinde  esamesi   okunmayacak  ama Seyyidharun  Veli   Hazretleri  ismi  hep  canlı  ve diri kalacaktır.

Elinizde bulunan kıymet ne kadar değerli olursa olsun tanıtamazsanız kıymeti sadece yerel sınırlar içinde kalır. Buda şehir merkezi ve mahallelerimizin türbe ziyaretinden öte bir sonuç doğurmaz.

Bu manada Seydişehir'in elindeki değerleri iyi tanıtmak Seydişehirlilerin birinci  görevi  olmalı.

Tarihte medeniyet kuran  büyük insanların kurdukları medeniyetler kendi adlarına  şehirler  kurarak tarih  boyunca  adını yaşatan insanlardır.

Şehrimizin kurucusu ve kuruluşuna dair bu programların daha etkili olması için halkın katılımı sağlanarak ülke genelinde hatırlanır hale getirilmesi elbette mümkündür ve eninde sonunda   bu  değeri anlayan   birileri çıkıp  saçma  sapan    günü  birlik  popüilist   politikalar  yerine   Şehrin   geçmişine  ve geleceğine   katkı sağlayacak politikalar  üretecektir.

Kurucumuz Seyidharun velinin hükmi şahsiyetinin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafya da hem ekonomik anlamda hem de turizm açısından önemli katma değerlerin yanı sıra ilçe halkının kaynaşmasına da vesile olacağı kanaatindeyim. Son yıllarda Türkiye  geneli insanların  en çok ziyaret  ettiği   yerlere   bakarsanız  ne demek isteğimi  anlarsınız.

Seydişehir’in kurucusu Seyyid Harun Veli’yi vefatının 704.yılı Rahmetle ve minnetle anıyorum.

Trafikte saygı, yayalara saygı…

Geçtiğimiz gün Ziraat bankası önünde şehrin merkezine doğru geliyorum. O bölgede köyden gelmiş yaşlı bir teyze ve elinden tutan yakını ile karşıdan karşıya geçmeye çalışıyor ama hiç kimse bu duruma yardımcı olmuyor. Ben o şahıslar karşıya geçsin diye durdum ama beni sollayan bir araç kornasına da basarak yayaların tekrar geriye dönüp kaldırıma korku içinde kaçışmasına neden oldu. Beni sollarken de bana ters ters bakmayı ihmal etmedi.  

Trafik keşmekeşliğinden dolayı ana caddelerde her gün kavgalara şahitlik ediyoruz. Trafiğimiz bir sorun, onlara çözüm üretemeyen yöneticililerimiz ise bir diğer sorun… 

Buna kuralsız ve saygısız sürücüleri de eklediğimizde “vay melanet, koptu kıyamet.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.