BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


الموت فى كل حين ينشر الكفنا
ونحن فى غفلة عما يراد بنا

Elmevtu fî külli hiynin yenşur il kefene ve nehnu fi ğefletin ammê yurâdü binê.

Ölüm, her an eceli gelen ve ölecek insanların kefenini hazırlamakta ve serili tutmaktadır, insanoğlu ise- her kes olmasa da genelde- bu hususta kendisinden ne istendiğini unutturan bir gaflet içinde yüzmekte ve bulunmaktadır.

Hacca giden bir Anadolu hacısı  bir kaç metre beyaz kefen alıp zemzem suyu ile yıkadıktan sonra, Ka'be-i Muazzama'nın etrafındaki mermerlere sermiş ve kurumasını beklerken,bir başka hacı ona: Bu ne,ne yapacaksın bunu diye sormuş,kefen sahibi hacı: Bu beyaz kefeni kendim için saklayacağım çocuklarıma vasiyet edeceğim ki öldüğümde beni bu beyaz kefene sarsınlar demiş, öbür hacı şu cevabı vermiş: Her kes aşağı yukarı beyaz bir kefen hazırlayabilir, aslolan bu kefene beyaz bir vucud hazırlamaktır.

Ölümü düşünmek ve ölüm yolculuğu için hazırlanmak ömrü kısaltmaz,gaflete dalıp ölümü unutmak da ömrü uzatmaz,tersine pahalıya mal olur,onun için kişinin kendi kendini kandırmaktan,kendini aldatmaktan vazgeçip ciddi ciddi dört elle bu dönüşü olmayan yolculuğa hazırlanmalıdır,
İçinde bulunduğu zarflar, şartlar,konum,mevki, başkalarından gelen ve duyulan sırt sıvazlamalar onu oyalayıp aldatmamalıdır.

Mü'min, İşe ciddi,samimi, devamlı, sürekli,azim ve kararlılıkla sarılmalıdır,bu işin şakası yok, Kur'an ciddi bir kitaptır,O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimiz ciddi,dertli, insanlığa ve inananalara bir ömür bu hususu tebliğ etmiş, müjdelemiş ve uyarmış ciddî bir Peygamberdir. İslam ciddi bir din'dir,olup biten olaylar ve hâdiseler mü'minin de çok ciddi ve hazırlık içinde olmasını gerektiriyor.

الجد يدنى كل أمر شاسع
والجد يفتح كل باب مغلق
Elciddu yüdnî külle emrin
şesi'in,vel ciddu yeftehu külle bêbin Muğlakin.

Azim, kararlılık ve ciddiyet,her uzağı -Yüce Allahın izniyle- yakın eder,ve her kapalı kapıyı açar.

Ey her şeye gücü yeten yüce Allah! Bizlere ve bütün müminlere azim, gayret, güç, kuvvet ve ciddiyet ihsan eyle, dünyamız ve âhiretimiz için gecikmeden faydalı işler yapmaya bizleri muvaffak eyle,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

23 Nisan 2024 Sa

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.