BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


كانت لقلبى أهواء متفرقة
فاستجمعت مذ راتك العين اهوائ
فصار يحسدنى من كنت احسده
وصرت مولى الورى مذ صرت مولاى
تركت للناس دنياهم ودينهم
شغلا بذكرك يا دينى ودنياى
Kênet li kalbî ehvêün muteferrikatün festecme'et muz raetkel aynu ehvêi,
fesâre yehsudunî men küntü ehsuduhu,ve sırtu mevl el verâ müz sırte mevlêyi,terektü linnêsi dünyêhûm ve diynehumu, şuğlen bizikrike yê dîynî ve dünyêyi.

Kalbimin(Nefsimin) çok hevaları(arzuları,istekleri)vardı,ama gözüm 
seni gördüğünden beri, isteklerim bire(tek'e) indi.
(Yegane arzu ve isteyim sen olunca bu sefer)  haset ettiklerim beni haset eder oldular,Seni efendim,mevlam ve sahibim,baştacım olarak gördükten 
sonra bütün insanların baştacı oldum.

(Bu devlete,bu şerefe,bu izzete ve lezzete ulaştıktan sonra)Ey dinimin ve dünyamın kefili! Sahibi ve herşeyim olan Allahım! Senin zikrinle meşgul olduğum için,İnsanların dünyalarını da,(içinde bulunduğum lezzetin, tadın,halavetin çok uzağında olan) dini yaşantılarını da onlara bıraktım.

"Seni gördüğümden beri" den kasdı yüce Allah ise,"Allah’ı görür gibi ibadet et"manasına müşahede,veya "O seni görüyor gibi ibadet et" manasına murakebe hali ve şuur'u demektir.

"İnsanların dünyalarını ve dinlerini onlara bıraktım" Yüce Allah'ın zikrini, hele zikrin sultanını(kalbin ve kalıb'ın zikri) yakalama ve yüce Allah tarafından anılma şerefine ve şerefesine ulaşan biri, insanların bitpazarında satılan eşya misali dünyalarını ne yapsın ki, dünyalarını cekistirmeden,dini yaşantılarını eleştirmeden
artık onlara kâl ile değil,hal ile örnek oldum demek istiyor.

Allahım!Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Mübarek adını her dâim zikreden nimetlerine şükreden, Kur'an- kerim ayetlerini,kevnî ve enfusî ayetlerini tefekkür ve tedebbür eden,mübarek zatın tarafından anılma şerefine eren kullarından eyle,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

4 Mart 2024 P. tes

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.