BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEÇİMDE ADALET!

 

                Millet olarak yine bir seçime gidiyoruz. Her şeyden önce milletimize hayırlı olsun. Ancak yarışta bir eksiklik var o da, adalet!

                Memleketimizde İster istemez zengin var fakir var. Elbette zenginlerimiz içinde her düşünceye destek olacak olanlar da vardır. Kim kime destek olursa olsun ancak, her şeyden önce; milletin verdiği vergilerden toplanan paralar, seçim yardımı olarak partilere verilmemelidir. Her Parti topluluğu, kendi gayretleri ile bir yerlere gelmeli, ancak; geldiği yerde de sâdece herkese adaletli davranmalıdır. Bu da ancak kanunda ki kuvvetle sağlanabilir.

                Daha önceki bir yazımda “Kuvvete dayanmayan adalet âciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.”  diye bir görüşten bahsetmiştim ki; bu bir insanlık kanunudur.

                Husûsen bugünlerde millet olarak gittiğimiz yerel seçimleri her seçim bölgesi kendi içinde tartışmalı ve bunu tüm memleketi ilgilendiren bir durum olmaktan çıkarmalıyız.

                Seçilen kimse kim ve hangi partiden olursa olsun nihayette Türkiye şartlarında belli kanunlar çerçevesinde çevresine hizmet edecektir ve etmelidir de. Zâten her birisi belirli hizmetler için seçilmektedir ki şartları değerlendirerek bunu yapacaktır.

                Yapmayanlar için de, yine kanunlar çerçevesinde; bağımsız hukukçularca, hukuk önünde hesabı sorulması gerekir ve sorulmalıdır.

                En başta “Yarışta bir eksiklik var o da, adalet” demiştim, doğru. Zâten adaletin olmadığı yerde yarışta da doğruluk bozuluyor.

                Bu memleket içerisinde, hangi görüşten kimse olursa olsun yarışa girebilmeli ve bulunduğu ve destekçisini bulduğu toplumu temsil etmeli ve milletin meclisinde söz hakkını kullanarak o toplumla ilgili varsa bir yanlışlıklar; çözüm yollarını sunmalıdır.

                İlim ve Hakikât yolu ile yine hangi partiden seçilirlerse seçilsinler; gerek Millet Meclisinde gerekse Yerel Meclislerde kendilerini seçenlerin hak ve hukuklarını dile getirmelerine ve bunlara çözüm arayışlarına kapı açılmalıdır.

                Bu kapı, Memleketimizin çözülmeyi bekleyen belki tüm problemlerinin çözümüne katkı sunacaktır.

                Huzurlu ve mutlu bir toplumda yaşamak bu milletin her ferdinin hakkıdır.

                Şu aziz milleti birbirine düşürmeden, düşürmeye çalışanlara da fırsat vermeden yapılacak en doğru iş; geçmişe takılıp kalmadan geleceğe yeniden bir adâlet hareketi ile yürümektir.

                “Bekliyoruz yıllardır.”  demiş ya “Bayrak “ şairimiz; aynen öyle!

                Korkmayalım; bu dünyada, adaletten hiçbir kimseye zarar gelmez.

                Belki bu, hemen oluverecek bir iş değil ancak; gün- gün o güzel günlere doğru yürüdüğümüzü ve yürüyeceğimizi de görür gibiyim.

                O günleri görmek hasreti ile...

 

Doğru yola doğru varış

Seçimde adalet olsun

Eşit şartlarda bir yarış

Seçimde adalet olsun

 

O halde hallolur işler

Düzelir belki gidişler

Sökülmesin tüm dikişler

Seçimde adalet olsun

 

Hizmet yarışları ola

Kin ve nefret kayıp ola

Memleket hizmetle dola

Seçimde adalet olsun

 

Hürriyetsiz olmaz bu iş

Düzelmez onsuz bu gidiş

Yarış olsun dişe bir diş

Seçimde adalet olsun

 

Anarşi onunla durur

Yerlere çarpılır gurur

Bu millet mührünü vurur

Seçimde adalet olsun

 

CEYHÛNİ der; yanlış hile

Hile ile bitmez çile

Yürüyelim güle güle

Seçimde adalet olsun

 

02.03.2024

CEYHÛNİ

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.