BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اذا كانت ليلة النصف من شعبان فقوموا ليلها وصوموا يومها فان الله- تعالى- ينزل فيها لغروب الشمس الى سماء الدنيا فيقول الا من مستغفر فاغفر له الا  مسترزق فارزقه الا مبتلى فاعافيه الا كذا الا كذا حتى يطلع الفجر
İbnu Mace:1388
Şaban'ın orta gecesi gelince,gecesini ibadetle, gündüzünü oruçla geçirin.
Zira Allah Teâlâ o gece akşam olunca(Zatına layık olduğu gibi) dünya gökyüzüne iner, Şöyle buyurur: Mağfiret isteyen yok mu ona mağfiret edeyim, rızık isteyen yok mu ona rızık vereyim müptela olan yok mu ona afiyet vereyim şöyle yok mu böyle yok mu buyurur, ve bu fecre kadar devam eder.

Berat gecesi ile ile ilgili en kuvvetli hadis-i şerif budur,bu da alimlerin ittifakı ile zayıf veya çok zayıf olarak biliniyor.

Elbette geçen hususları ayrı ayrı başka hadislerde ve Ayetlerde güçlü bir şekilde bulmak mümkündür.

Mesela :Yüce Allah'ın her gece gecenin üçte ikisi geçince dünya gökyüzüne indiğini ve dua eden yok;mu kabul edeyim isteyen yok mu vereyim istiğfar eden yok mu mağfiret edeyim buyurduğu hadisi.
Buhari Hadis no:7494
Buna benzer hadisler ve istiğfarı ,duayı emreden ve teşvik eden Ayet ve hadisler çoğumuzun malumudur.

Yüz rekât namazdan bahsedenler ve kılınmasını teşvik edenler bu namazın adını ve kaynağını verebiliyorlarsa diyeceğim yok, ismini ve Kurandan, sünnetten,alimlerin icmâindan,fakihlerin kıyasından delilleri yoksa yapılacak bir şey yok.

Yüce Allah mağdur mazlum biraz da uykuda olan Rasulullah efendimizin icabet ve hidayet ümmetinin muîni olsun, uyandırsın,
davet ümmetine de hidayet nasîb eylesin.
Her yaklaşan geceyi Kadir,her kavuşma gününü cuma gibi ihyâ etmeyi nasîb eylesin.
Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

24 Şubat 2024 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.