BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun kıymetli erenler ve dahi erenlere gönül verenlerim. Allah’ın selamıyla başladık. Yaklaşmakta olan mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaib kandilinin kendimize, kulluğumuza çekidüzen verme fırsatını değerlendirmek üzere devam edelim inşallah.

Yerenlerim, yaratılış gayemizi tefekkür ettiğimiz, kulluk ahdimizi gözden geçirdiğimiz, bereketli bir zaman dilimi olan ve Cenabıhakk’ın bizlere ikram ve ihsanının üzerimize sağanak sağanak yağdırdığı rahmet ve mağfiret iklimi olan mübarek üç aylardan,Recep ayının bereketi, Şaban ayının rahmeti, Ramazan ayının mağfireti, dillerimizde, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in bizlere öğrettiği, “Allah’ım, seni zikretmek, sana şükretmek ve sana güzelce ibadet etmek için bize yardım eyle” duası ve “Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan.” Niyazı olan “Allah’ım, Recep ve Şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan ayına ulaştır.”Terennümümüz ilemüminlerin yüreklerini şenlendirmek için bir kez daha geliyor üç aylar.Rahmet mevsiminin esintileriyle, huzura kavuşacak gönüllerimizle, rağbetimizin yalnızca Allahve Resulü’ne olması dileğiyle Regaib Gecesini idrak ederken bu gecemizin hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz edere, rağbetimizin yalnızca Allah’a ve Resulü’ne olması duamızla yeniden hatırlayıp kavuşacağız inşallah.

Üç aylar, kimi zaman hırs ve tamahla kirlettiğimiz. Zihin ve kimi zaman gönüllerimizi yeniden tertemiz etme ve bütün varlığımızla Allah’a sığınma, kimi zaman hata ve günahlarımızdan pişmanlık duyup, çokça tövbe ederek. Kimi zaman kin, nefret, haset ve düşmanlıklarını bir tarafa bırakarak muhabbet ve kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek kendimize gelmemizi hatırlatan bir zaman iklimi olan halk dilinde üç aylar olarak zikredilen ve Büyük tasavvuf âlimi, Zünnun-i Mısri (rahmetullahi aleyh)’in dediği gibi “Recep tohum ekme ayı, Şaban sulama ayı, Ramazan ise hasat ayı olan” üç ayların, kendimiz için kulluk vesilesi bilerek iman, ibadet ve güzel ahlakla o kapıdan içeri girelim. Gerçi Rabbimiz (c.c.)’nun rızasını kazanmak için her ânımız değerlidir, kıymetlidir amma, böylesi gün ve geceler bizler için müstesna bir fırsat kapısı olmalı.  Çünkü Rabbimiz (c.c.) Hicr 99’da, “Ölüm sana gelinceye kadar Rabbine ibadet et.” buyurduğu üzere öyleyse, iki cihan saadetine nail olabilmek için imanla, ihlasla, samimiyet ve takvayla dolu bir ömür geçirelim inşallah. Şu korkunç dünyevileşen ve bencillikle kararmaya yüz tutan kalplerimizi, ibadetlerle aydınlatmaya çaba gösterelim. Şu korkunç ahir zaman diliminde gelin bu fırsatı iyi değerlendirip nasuh tövbelerimizle hata ve günahlarımızınaf ve mağfireti için, Rabbimizden bağışlanma dileyelim “Allâhümmebâriklenâ fî Recebe ve Şaban ve belliğnâ Ramazan.” Niyazımızla inşallah.

         İlahi ya rab, dostların vardıya, onlar gibi yalvaramadık amma duamızı onların duasına katarak kabul eyle Allah’ım. Ebu Bekri Sıddık’ın, Ömerul Faruk’un, Osman’ın hayânın, Aliyül Mürteza’nın, AişetülSıddıka’nın, Fatumetuzzehranın, Haticetül Kübra’nın, ŞehideyniKerbela’nın, duaları hürmetine bizim dualarımızı da kabul eyle Allah’ım.

İlahi ya rab,  bu gece hürmetine, piri faniler hürmetine, günahsız sabiler hürmetine, başta Gazze olmak üzere zulme uğrayan tüm müslümanlar zaferler ihsan eyle Allah’ım.

İlahi ya rab, iki göz ve bir şahadet parmağıyla, dünyaya cesareti, müslümanlaramüslümanlığı öğreten Ebu Ubeyde’lere zaferler verip lanetlenmiş o Yahudi topluluğu olan azgın İsrail’i kahruperişan eyle Allah’ım.

         İlahi ya rab; Hz. İbrahim (a.s.) ki; gönlünü rahmana, dilini burhâna, malını ihvâna, oğlunu kurbana, canını nîrâna veren peygamber hürmetine, gidenlerimize rahmetini, kalanlarımıza merhametini, bedenimize sıhhat ve afiyetini ihsan eyle Allah’ım. İhsan eyle Allah’ım.

İlahi ya rab, hiçbir kulunu dertle, elemle, sıkıntıyla, hasretlikle varlık içinde, yoklukla imtihan etme Allah’ım.

İlahi ya rab, bizleri nefsin, insanların ve dünyevileşmenin şerrinden, muhafaza eyle Allah’ım.

İlahi ya rab, bizleri dünyaya dalıp da ahireti, günahlara dalıp da tevbeyi, makam-mevki ve saltanata dalıp da hesap gününü unutanlardan eyleme Allah’ım.

Ya rabbi, bizler dua edip istemesini bilmeyen aciz varlıklarız. En emin beldenin en emini efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) senden ne istediyse, bizde senden onları istiyoruz. Nelerin şerrinden sana sığındıysa, hepsinin şerrinden sana sığınıyoruz Allah’ım, kabul eyle.

İlahi ya rab, kulağımı boş konuşandan, yüzümü sahte gülücük atanlardan, kalbimi ikiyüzlü insanlardan, aklımı kurnazlardan, elimi samimiyetsizce sıkanlardan, sırtımı dost maskesi takmış insanlardan, soframa kötülük besleyenlerden, evimi nankörlerden, iyiliğime kötülükle karşılık verenlerden, sevgimi hak etmeyen ve senden korkmayanlardan nefsimi, neslimi, sevenlerimi muhafaza eyle Allah’ım. Muhafaza eyle Allah’ım.

İlahi ya rab, Biz kullarından hasta gönül ve bedenlerimize şifalar, dertli kullarına devalar, borçlu kullarına edalar ihsan eyle Allah’ım.        

İlahi ya rab, bizlerin hayatlarımızı Kur’an’la sulandır. Kur’an’la yetiştir. Kabrimizi Kur’an’la nurlandır. Nolur şu garibe dua ederek şahadetle göçmemize vesile eyle. Allah’ım.

İlahi ya rab, kalbimizin sokak lambaları olan evlatlarımızı Hz. Ömer (r.a.)’hın yüreğine, Hz. Yusuf (a.s.)’mın hayâsına, Hz. Aişe (r.anh)’a annemizin iffetine sahip olan gençlerden eyle Allah’ım. Gençlerden eyle Allah’ım. 

İlahi ya rab, Ezanla başlayan ömrümüzü nolur Kelime-i Şehadet ile bitirmeyi nasip eyle Allah'ım. Nasip eyle Allah'ım. Nasip eyle Allah’ım. Âmin âmin Allahumme âmin selam ve dua ile kıymetli yarenlerim.

 

 

                                                                                     Yusuf ÇAKICI

                                                                                      Seydişehir/ KONYA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.