BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

أمر على الديار ديار ليلى
أقبل ذالجدارا وذالجدارا
وما حب الديار شغفن قلبى
ولكن حب من سكن الديارا

Emurru alâ ddiyâri diyarı Leylâ,ukabbilu zel cidâra ve zel cidârâ, ve mâ hubbu ddiyâri şeğefne kalbi,ve lêkin hubbu men sekene ddiyârâ.
Leylânın (Sevgilinin) oturup bir müddet kaldığı yerlere
uğruyorum,(derin bir âh çekerek sevgiliyi hatırlıyor ve sevgilinin yaslanıp oturduğu duvarlardan)bir bu duvarı bir şu duvarı öpüyorum, aslında benim kalbimi sevgisi ile esir alan bu duvarlar değil,(bir muddet bu yerlerde,bu duvarların dibinde)bu diyarda yaşamış olan Leylâdır(sevgilidir).

Aşk,sevgi, özlem,hicran,
vuslat ve firkat gönül yarası hususlardır, bunları veya bunların bir kısmını yaşayan 
bunların ne demek olduğunu daha iyi bilir.

متى يا كرام الحي عيني تراكم
واسمع من تلك الديار نداكم
امر على الابواب من غير حاجة
لعلي اراكم او ارى من يراكم

Mete yê kiram el hayyi aynî terâkumû,ve esmaû min tilke ddiyâri nidêkümû, emurru alal ebvêbi min ğayri hêcetin le'ellî erâküm
ev era men yerâkumû.

Ey mahallenin, yörenin mıntıkanın ölüp giden kıymetli ve kerim insanları! Bir daha sizleri nasıl görebilirim, yıllarca mesken edindiğiniz ve oturup kalktığınız bu yerlerden sesinizi nasıl bir daha duyabilirim.
Hiç bir ihtiyacım ve işim
olmadığı halde kapıların önünden geçiyorum,
umulur ki sizi veya sizi görenleri görürüm diye.

Ey alemlerin rabbi olan yüce Allah! Başta Rasulullah efendimizi, Güzide Ashabını  tabiîni ihsanla onları takip edenleri gönül erleri büyüklerimizi, sevdiğimiz ve özlediklerimizi ve bütün mü'min kardeşlerimizi Firdevs cennetinde cem'eyle.
Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

16 Aralık 2023 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.