BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ومن احسن قولا ممن دعا الى الله وعمل صالحا وقال انني من المسلمين.
Allah'a çağıran, iyi işler yapan ve "Ben müslumanlardanım"diyenden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet Suresi: 33.Ayet
Hiç kimse, insanları yüce Allah'a davet eden salih amel işleyen ve ben müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü hiç kimse olamaz.

Bu üstün sıfatları kendinde toplayan en büyük insan şüphesiz Rasulullah Efendimizdir,
Böyle olanın sözünden daha güzel söz yolundan daha güzel yol halinden daha güzel hal olamaz.

En güzel sözlü olup en güzel ameli işleyenle en çirkin sözlü olup en kötü ameli yapan bir olur mu ?
olmaz.
Yüce Allah'a davet edenlerin ve mücahitlerin efendisi Rasulullah efendimizdir.

Rasulullah efendimizin mübarek şahsiyetinde toplanan bu şerefli sıfatlar ve hasletler daha sonra ümmetine intikal etmiştir.

Cihad edenler cihadları ve ruhlarıyla ,akaid alimleri telif ettikleri eserleri ile, fakihler  müfessirler muhaddisler Kur'an ve sünnete hizmet ederek ümmete rehber oluşlarıyla ve kalleri
(sözleri )ile,kalplerdeki pası ve mezmum  sıfatları riyazat ve  tezkiye ile irşadları ile izale  etmeye silmeye çalışan gönül erleri de  halleriyle, müezzinler kutsal  çağrı ezanlarıyla Rasulullah efendimizin davetini  ve emanetini sürdürmeye çalışıyorlar.

Bugün toprakları ve her şeyleri ellerinden alınan Filistinli kardeşlerimizin CİHADI da yüce Allah yolunda O'nun rızası için , Mescid-i Aksa'yı zalimlerin tasallutundan kurtarıp hürriyetine kavuşturmak ve iki kardeşi olan Mescid-i Harama ve Mescid-i Nebeviye ilhak içindir.
Bu cihad kutlu bir davettir zira Yahudilerin  ve destekçilerinin sınırsız zulmü ve zorbalıkları neticesinde karar verilen bu cihad,İslamın dünyada yayılmasına,Hiristiyan olanların islam' ı merak etmelerine sebep oluyor Yahudilerin Yüce Allah'ın rahmetinden ne kadar uzak olduklarını lanetlendiklerini katı kalpli oluşlarını maddeci zelil ve hakir olduklarını, zillette meskenete düştüklerini  görüyorlar daha da göreceğe benziyorlar.

Her vesile ve tüm manaları ile cihad Allah'ın ve müminlerin düşmanları ile kıyamet kopuncaya kadar vardır ve devam ediyor.
En hayırlı sonuç muttakilerindir.

Ey Yüce Allah!
Dünyanın her yerinde hasseten Gazze'de müminlerin imdadına imdadını  ve görünmeyen
yenilmez ordularını gönder.Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

3 Kasım 3023 Cuma.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.