BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

اذن للذين يقاتلون بانهم ظلموا وإن الله على نصرهم لقدير
Saldırıya uğrayanlara zulme maruz kaldıkları için savaş izni verildi Allah onları muzaffer kılmaya elbette kadirdir.
Hac Suresi: 39 Ayet.

Rasulullah Efendimiz on üç yıl Mekke'de kaldı kimseye Kılıç kaldırmadı ok atmadı mızrak kullanmadı kısaca kimseyle savaşmadı

Savaşı yasaklayan takriben Yetmiş  küsur ayeti kerimeden sonra yukarıdaki ayeti kerime indirildi.
Ashab-ı kiram çeşitli eziyetlere maruz kalıp durumlarını Rasulullah efendimize açıyorlardı o da buyuruyordu ki sabredin ben savaş'la emredilmedim.
Medine'ye hicret buyurduktan sonra bu ayeti kerime nazil oldu.

Resulullah Efendimiz ile müşrikler v.b gibiler taraflar arasında yapılan bütün savaşlarda ölenlerin sayısı 250 kişiyi aşmaz, ama günümüzde zalimler günde en az 250 kişi öldürüyorlar öldürdükleri kimseler de savaşmayan elinde kılıcı oku mızrağı silahı olmayan küçük çocuklar kadınlar yaşlılar ve buna benzer kimselerdir.

İslam kelimesi silm yani barış kelimesi ile aynı kökten gelmektedir.
İslam'ın ve üslümanların en yaygın parolası da selamdır.
İslam silm ve selâm.
Selam ayrıca Yüce Allah'ın mübarek isimlerinden biridir.

Rasulullah Efendimiz de bir hadisi şerif'te şöyle buyuruyor:
Ey insanlar düşmanla karşılaşmayı temenni etmeyiniz yüce Allah'tan afiyeti isteyiniz ama onlarla karşılaşmak zorunda kalırsanız sabredin ve bilin ki cennet kılıçların gölgesi altındadır.
Buhari Hadis no:2965.

Başka bir Hadis-i Şerifte de Allah'a en sevimli isim Abdullah ve Abdurrahmandır en doğru isim Hâris ve Hammamdır en Kabih ve çirkin isim ise Harb ve murradır.
Ebu Davud Hadis no:4950.
Haris toprağı ekip biçen,Hemmam azneden niyet ve gayret eden demektir ki her mümin böyle olabilir 
Harb savaş,Murra acı demektir.
Harp kelimesi soğuk  bir kelimedir ve savaş demektir.
Resulullah efendimiz bu ismin bile insanlara verilmesini uygun  bulamamıştır.
Hz Ali'nin oğlu Hasan doğduğunda Hz Ali onu alıp Rasulullah'a getirdi Resulullah onu kucağına alıp sevdikten sonra buyurdu ki ismini ne koydun?Hz.Ali adını Harp koydum dedi , Rasulullah  buyurdu ki Hasan olsun sonra Hüseyin doğduğunda getirdi adını ne koydun Harp dedi hayır Hüseyin olsun kardeşi olursa onun da adı muhassin olsun buyurdu .
Durum böyle olmakla beraber zalimler,müşrik ve kafirler Yahudiler ve onların zulmüne ortak olanlar mesela Filistin halkının topraklarını ve bütün varlıklarını gasbedince cihad tek seçenek olarak ortaya çıkmıştır.
İslam alimleri birliği de yayınladığı bildiri de Filistin halkının bu mücadelesi meşru bir cihad ve haklı  bir müdafaadır demiştir.

Kandan ve gözyaşlarından beselenen vampirler on yılda yapılan meşru savaşlarda ölen 250 kişi ile, günde 500 den fazla masum insanları katlettikkerini görmezler mi?

Yüce Allah fazl u kerem'i ile rahmeti mağfireti ve imdadıyla mazlum mağdur olan kim ve kimler varsa, özellikle Filistinli kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.
Gaspeden zulmeden haddi aşan Allah'ın ve müminlerin düşmanı Yahudilere ve onları destekleyenlere müstehaklarını versin.
Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

2 Kasım 2023 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.