BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

چه غم ديوار امت را كه باشد چون تو پشتبان
چه باك از موج بحر آنراكه باشد نوح كشتبان
Çi ğem diyvâri ümmet râ ki bâşed çûn tû püştibân,çi bâk ez mevci bahr ân râ ki bâşed Nuh keştiban.

(Ey Allah'ın Rasulü)! Senin gibi tartışmasız bir lider varken,rehber varken bu ümmetin hareminin duvarına herhangi bir gam ve halel gelmez,
Hz Nuh gibi bir kaptan ve gemici varken de denizin dalgalarından korku olmaz.

Madem Rasulullah gibi bir önder, Kaptanı beşeriyetin ikinci babası sayılan Hz.Nuh'un kaptanlığını yaptığı gemi mesabesinde sünnet var O zaman niye islam  ümmetinin durumu iç açıcı değildir ve niye müslümanlar böyle dağınıktır?
Çünkü müslümanlar ve pek azı müstesna onları idare edenlerin çoğu bir vadide, Kur'an ve sünnet başka vadide. Rasulullah efendimizin dünyada ve âhirette en büyük,en üstün,en faziletli ve Yüce Allah'ın en sevgili kulu olduğu, getirdiği mesajın en üstün mesaj olduğu konusunda  kafaları karışıktır da ondan.

Ayrıca Rasulullah efendimizin Hz.Nuh'un gemisi gibi olan parlak sünneti konusunda fikirleri net değil, Kur'an bir vadide müslümanlar başka bir vadide mâlesef.

Yüce Allah'ın kitabının muhatabı olan Allah Rasülunun rehberliğinde toplanmadıktan, Yüce Allah'ın emriyle ve murakebesinde inşa edilen Hz Nuh'un gemisine binmedikten (Kur'an ve sünnete sarılmadıktan) sonra bu ümmetin başı göğe deyse huzur bulamaz, sıkıntıları atlatamaz ve azgın fitnelerin dalga ve kasrgalarından  kurtulamazlar.

Allahım! Zilhicce'nin bu on gününe kasem eden Kur'an-ı Kerim ile oluşta önde gelişte sonda olan Rasulullahın hürmetine İslam aleminin ve ümmetinin hâlini daha iyiye tebdîl eyle.
Her sahada ve her alanda  ve anlamda Rasulullahı rehber kabul eden ve izinde giden, parlak sünnet mesabesinde kurtuluş gemisinin kutlu ve mübarek yolcularından eyle. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü 

24 Haziran 2023 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.