banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


رب عمر طال باالايام لا بالسنوات
وقطيرات زمان ملات كاس الحيات
Rubbe umrin tâle bil eyyêmi lê bissenevêti,ve kutayratu zemênin meleet ke's el heyêtî.

Nice ömür vardır ki, yıllar ile( çok yaşayarak) değil de, bazı günler ile( o günlerde yapılan bazı iyi ameller ile) uzun (ve bereketli) olmuştur,ve
nice damlacıklar da  vardır ki, hayatın ve ömrün kâselerini ( tıka basa) doldurmuştur.

Ebu Hureyre r.a rivayet etti, Rasulullah efendimiz şöyle buyurdu: Bir dirhem yüz bin dirhemi geçti dediler ki ya Rasulullah nasıl bir dirhem yüz bin dirhemi geçer? şöyle buyurdu:
Bunun iki dirhemi var,birisini Allah rızası için tasadduk etti ki bu onun sadık ve samimi olduğuna delildir.
Öbürü çok mal varlığı var o maldan yüzbin dirhem  tasadduk etti ( yanında tuttuğu çok mal daha fazla).
Birinci ihlaslı ve samimi olduğu için bunun biri öbürünün yüzbinini geçti.
Nesâi Hadis no: 2527
"Mallarını Allah yolunda harcayanların örneği, her başağında yüz tanenin bulunduğu yedi adet başak çıkaran bir tohum tanesi gibidir"
Bakara Suresi: 261.Ayet

Yüce Allah'ın yolunda onun rızası için samimi olarak infak edilen bir şey nasıl yediyüz katına çıkıyorsa, salih amellerle geçen bir gün sevap ve fazilet açısından uzun yıllar yaşayan bir insanın ömründen daha kârlı ve kazançlı olabiliyor zamandan bir damlacık zaman parçası da insanın hayatının kâsesini, kesesini,
amel defterini sevap ve fazilet yönünden doldurup taşırabilir. 
Bir Kadir gecesi 83 yıl 4 aydan daha hayırlı ve daha verimli olduğu gibi.

İki aile düşünelim!A ve B, A ailesi hakyemez ölçülü ve düzgün bir yaşayışı var,B ailesi ise
dikkatsiz ve ölçüsüz bir hayat yaşıyor, her iki ailenin bir çocuğu var,A ailesinin maaşı bin TL,B ailesinin maaşı üç bin TL,her ikisinin çocuğu oynarken rahatsızlandı ve ateşi çıktı, çocuklar eve geldi,A ailesi çocuğuna mesela bir çocuk aspirini verir yarım bardak su içirir, yatırır üstünü örter uyandığında ateşi kalmamıştır ve Yüce Allah şifa verir,B ailesi aklına aspirin ve su gelmez doktor doktor,hastane hastane dolaşır, özele gider maaşını çocuğa harcar,
çocuk şifa bulur veya bulamaz.
Soru: Şimdi bakalım 1000 mi çok, 3000 mi?
Binden sadece bir çocuk aspirini ve bir yarım bardak su gitti ama 3.000'in tümü gitti işte Yüce Allah yol gösterince insan da düzgün olunca, malına çocuğuna, işine Yüce Allah BEREKET verince böyle olur ve az gibi görünen şey,çok'dan daha fazla çok kalır.

Niyet iyi olunca, yapılan iş az da olsa Kur'an ve sünnete uygun olunca semere verir, dünya ve ahirette sonuç ve akıbet hayırlı olur.

Allah'ım! Bizlerin ve bütün mümin kardeşlerimizin tâat ve ibadetimize, işimize ve çabamıza,maddi ve  bedeni gayretimize,aile düzenimize çocuklarımıza, sağlık ve afiyetimize, her işimize BEREKET lütfeyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN
Emekli Müftü

25 Nisan 2023 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.