BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

   1-ان الله لا يغير ما بقوم حتى يغيروا ما بانفسهم.
"Bir toplum kendisindekini  değiştirmedikçe Allah onlarda bulunanı değiştirmez"
Ra'd Suresi: 11.Ayet.

2-) واعتصموا بحبل الله جميعا ولا تفرقوا
"Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın"
Âl-i imrân Suresi:103.Ayet

3-) وواجب نصب امام عدل
     بالشرع لا  بحكم العقل
Ve vecibün nasbu imêmin adlin,bişşer'i lê  bihükmil akli.
Her ne kadar aklen vacip olmasa bile,Şer'i Şerife göre bir imam(Halife) seçmek müslümanlara gereklidir.

Bu konuda mezheplerin arasındaki görüş farklarına değinmeye gerek yoktur.
İşte yakınımızda yanıbaşımızda ulaşılması kolay çareler.

Toplum olarak millet olarak ümmet olarak Kur'an ve sünnetle barışıp Kur'an ve sünnetin emirleri talimatları mûcibince hareket edeceğiz ve hemen durumumuz iyiye doğru değişecek.
Zira Yüce Allah'ın dediği dediktir vaadinden dönmez ve her şeye gücü yeter.
Bizi kemiren, müslümanları birbirine düşman eden, ve düşmana âdetâ davetiye çıkaran tefrikaya son verip Yüce Allah'ın ipine kitabına sarıldık mı bu sefer düşmanlarımız zayıflamaya başlayacak ve biz güçlü çıkacağız.

Bu iki çarenin çare olabilmesi ve bütün müslümanlar tarafından tatbikatı için bunu işletecek bir mekanizmaya ihtiyaç vardır ki,o da hilafettir.

Yiğit düştüğü yerden kalkar.Hilafet burada noktalandı, bu noktayı kaldırıp yola devam etmek gerekiyor.
Filanlar falanlar ne diyecek ? Ne derlerse desinler önemi yoktur, hem de gecikmemek lazımdır
Bu konuda Allah'ın emri nedir,dinimizin hükmü nedir, Rasulullah efendimizin ve Raşit halifelerin ve muteâkib asırlarda uygulama nasıldır ona odaklanmalı.

"Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra, parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır"
Âl-i imrân Suresi: 103. Âyet
İslam birliğini temin etmek için, müslümanların ahvalini organize etmek için, had'leri ikame etmek için, haklının hakkını haksızdan almak için, Yüce Allah'ın indirdiğiyle amel etmek için, emri bil maruf ve nehyi an'il münker yapmak için ve insanları Allah'a davet etmek için bir halifenin bulunması kaçınılmazdır.
   Halife nasıl seçilir?
1-) Müslümanların ittifakı ile, olayları çözüme bağlayan sözü geçen ehlül halli vel akdi denen ilim ve takva ehli kişilerin ittifakıyla.
2-) Bir önceki halifenin filan halifedir diye nasb etmesiyle.
3-) şûrâ yoluyla, birkaç kişiyi seçip onlar kendi aralarından bir halife seçerler.
4-) Zorla bu makama gelmiş olsa bile, Allah'a isyan etmedikçe ona itaat gerekir.

Hilafet, Meclisin manevi şahsında mundemiçtir, o zaman meclis buyursun gerekeni yapsın.

"Temellerin duruşması" adlı kitabında rahmetlik Ahmet Kabaklı hilafetin müslüman alemi için kuşatıcı bir cübbe gibi olduğunu bütün avret yerlerini ve kusurları örttüğünü, ama hilafet rafa kaldırılınca İslam aleminin ve müslümanların avret yerleri'nin( mecazi olarak) ortaya çıktığını,bölündüklerini, aralarına tefrika'nın,
dolayısı ile düşmanların girdiğini yazar.
Bu avreti örtmek ve bu tefrikayı kaldırmak,yine bu kuşatıcı cübbeyi giymek ile mümkündür.
Bu kuşatıcı cübbe bu kutsal emanet Cennet vatan ülkemizde, nazlı bayrağımızın gölgesinde giyilmeyecek de nerede giyilecek, düşen yiğit buradan şahlanmayacak da nereden şahlanacak?
Zamanı gelmedi mi şartlar oluşmadı mı, olgunlaşmadı mı, müslümanlar neyi
bekliyor? 
Eğer biz düştüğümüz yerden kalkmazsak yüce Allah'tan başka bizi kimse kaldıramaz,.

Ağyâr, a'dâ' vicdansız insafsız kimseleri mi(yabancıları mı) bekliyoruz,onlar bizim derin uykuya dalmamızı isterler, uyanmamızı ise asla istemezler.

Yüce Allah'ın bizleri kaldırması da ancak yüce kitabında koyduğu ölçülerle, Rasulullah efendimizin bizim için olan örnekliğine(birinci ve ikinci çareyi hayata geçirmemizde) sadık ve sahip oluşumuz ile mümkündür.
Sadece Müslüman halk için değil, dünyada mağdur ve mazlum olan bütün insanlar için bu konu çok önem kazanıyor.
Yüce Allah'ı Rasulullah'ı ve atalarımızı razı edecek olan bu hayatî meseleyi ele almak ve behemahal karara bağlamaktan başka müslümanların şansı yoktur.
Buna gerek Yok, şimdi zamanı değildir diyen varsa, müslümanların ve islam dünyasının bugünkü haline baksın.

Allah'ım! Uzun zamandan beri ayrı gayrı ve birbirinden kopuk kalan müslümanların bu dağınıklığına bir şiraze lütfeyle, görünen avret mahallerini ve kusurlarını örtmek için kuşatıcı olan mevzubahis cübbe'yi nasib eyle.
Bu şanlı bayrağı ve hakka davet olan ezan sesini hakkın nefesini ve gür sesini asırlar ötesine taşıyacak bir mekanizmanın bu cennet vatan ülkemize nasip olmasını senden diliyoruz lütfeyle  Ya rabbi.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

8 Mart 2023 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.