BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

1-) Yüce Allah'ın sayılamayan nimetlerine şükür.
2-)Yerine getirilmesi gereken emirlerini yerine getirmek.
3-) Kaçınılması gereken yasaklardan uzak durmak.
4-) kendisinden ( tövbe)
İstiğfar edilmesi gereken günahlardan tövbe etmek.
5-) Bir musîbet vukû bulduğu zaman bu musîbete sabretmek.

Bunları yerine getiren bir mü'min iyi bir mü'mindir.

Eğer bir mü'min, Yüce Allah'ın emirlerini yerine getiriyorsa, yasaklardan ve haram kıldığı şeylerden uzak duruyorsa,sayılamayan
nimetlere -elinden gediği kadar - şükrediyorsa,musîbet ve mukadderat'a- esbab'a sarıldıktan sonra -sabrediyorsa ve beşer olarak ayağı kayıp şeytana ve nefse
uyup bir günah işlerse,
Yüce Allah'ın emri olan tövbeyi-olabildiyince samimi- yaparsa,bu doğru yolda olan bir mü'mindir.

Dikkat edilirse yapılması gereken her şey ve terk edilmesi gereken her şey bu beş asli görevin çerçevesinde bulunmaktadır.

Bu asli görevleri yapan bir mümin gece namazına kalkmasa da nafile oruç tutmasa da, dervişim,sofiyim demese de makbul bir mümindir.
Bununla beraber bu beş şeyi yapması yanında gece namazı gibi nafile oruç gibi sadaka gibi ve buna benzer nafile ibadetleri yaparsa,iyi bir derviş,iyi bir sofi olursa elbette bu yüce Allah'ın onu sevmesine vesile olur ki bu da her mümin için bir gaye ve bir hedef olmalıdır.

Yüce Allah lütfuyla kerem'i ile dinin asli vacipleri yanında Rasulullah efendimizin mübarek sünnetini elinden geldiği kadar takip eden yaşayan bahtiyar kullarından eylesin.Amin.

Ahmet ÖZKAN

15 Şubat 2023 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.