banner164

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ففروا الى الله انى لكم نذير مبين
Allah'a kaçın،muhakkak ki ben sizin için apaçık bir uyarıcıyım.
Zâriyât Süresi: 50.Ayet

İnsanın konumu ne olursa olsun, zengin -fakir,siyah-beyaz,amir-memur, sağlıklı -hasta kısaca her kes Yüce Allah'a dönmeli O'na kaçmalı,O'na sığınmalı  ve O'na iltica etmelidir.

Bir kimseden korkan ondan kaçar, Yüce Allah'tan korkan ise O'na kaçar,emirlerini yapar ve yasaklarını terkeder.
Özellikle sıkıntılarda daha çok yüce Allah'a iltica etmeli, bu mümin için kaçınılmaz bir şeydir çünkü mümin inanandır,Yüce Allah'a güvenendir.

Bu dünya hayatı her alanda imtihandır, imtihanın soruları zor da olur kolay da olur çok zor da olabilir imtihanı veren kazanır.

Yer sarsıntısı bir musibet, sınav ve uyarıdır, Rasulullah Efendimizin, Hz Ömer'in zamanında da deprem  olmuştur ve zamanımıza kadar olup gelmektedir.

Resulullah'ın zamanında yer sarsıldığı zaman Rasulullah şöyle buyurmuştur: Yüce Allah sizin kendisinden razı olmanızı istiyor hadi razı olun, Hz.Ömer
zamanında ise deprem olunca, değneğini yere vurmuştur ve eğer ben adil değilsem sallanmaya devam et demiştir.

Rasulullah  efendimiz müjdeleyici olduğu gibi uyarıcıdır da bizi uyarıyor ve Allah'a kaçmamızı ona yönelmemizi emrediyor zaten Allah'ın fermanıdır bu.
Bu gibi musibetlerde ve sıkıntılarda elimizden geldiği kadar daha iyi müslüman olmalıyız daha çok Allah'tan razı olmalıyız kendimize ailemize çevremize daha çok adil olmalıyız kısacası Kur'an ve sünnete daha çok sarılmalı ve yapışmalıyız.

Elbette musibetler arzu edilmez fakat kırbaçlar gibi incitici olmakla beraber ilaçlar gibi tedavi edici olmasını en hafif şekilde atlatmayı ve daha büyüğünden korumayı her şeyi yaratan ahenk veren düzen veren takdirini yapan yazan sonsuz güç ve kudret sahibi yüce Allah'tan niyaz ediyoruz.

Herkes Yüce Allah'a kaçıp dönmelidir,vefat eden din kardeşlerimize Yüce Allah rahmet eylesin göçük altında kalanların ahiret şehidi olduğuna inanıyoruz, yaralı kardeşlerimize Yüce Allah şifa ihsan eylesin, sabır versin ve sabredenlere ecrini büyük ve bol eylesin, geride kalan kim varsa ve hepimize de ibretler ihsan eylesin.Amin.

Ahmet ÖZKAN

7 Şubat 2023 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.