BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ا-وسخر لكم الشمس والقمر داءبين وسخر لكم الليل والنهار واتاكم من كل ما سالتموه وان تعدوا نعمة الله لا تحصوها ان الانسان لظلوم كفار
Düzenli seyreden güneşi ve ayı sizin için yararlı kılan, gece ile gündüzü faydalanacağınız biçimde yaratan O'dur.
O size istediğiniz her şeyi verdi. Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız başa çıkamazsınız. Şu bir gerçek ki insanoğlu çok zalim, çok nankördür!
İbrâhîm Suresi: 33,34 Ayetler.

Vakit Yüce Allah'ın en büyük nimetlerindendir çok önemli olduğu için Yüce Allah kur'an-ı Kerim'de müteaddid yerlerde vakitle kasem buyuruyor.
Dehr, an, hîyn, gündüz sabah,gece,imsak ecel,Asr ve daha başka kelimeler ile yemin ediliyor.

Onun demişler ki:
تضييع الوقت من المقت
Kişinin, vaktini boşa harcayıp beyhûde bir şekilde tüketmesi,bir yıkım ve helak olmadır.

Resulullah efendimiz de bir hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır:
نعمتان مغبون فيهما كثير من الناس الصحةوالفراغ.
İki nimet vardır ki insanların çoğu bu iki nimeti değerlendirme konusunda zarardadırlar sıhhat ve boş vakit.
Buhari hadis no:6412.

Bir insan ne zaman ilme,amele ve ibadete vakit ayırabilir? Eğer geçim sıkıntısı yoksa bedeni de sağlıklı ise, böyle bir kişi ibadete taate ilim tahsil etmeye ve salih amel işlemeye yeterince vakit ayırabilir.

Bazıları geçim sıkıntısı çekmiyor ama bedeni hasta, bazıları da sağlıklıdır fakat geçim sıkıntısı çekiyor dolayısıyla ilme ve amele tam vakit ayıramıyorlar işte bu iki nimet bir insanda varsa yani sıhhat ve boş vakit ikisi bir insanda mevcud ise ve buna rağmen ilim ile amele tâat ve ibadete vakit ayıramıyorsa işte mağbûn olan zarar gören budur.

Fecirleri, gündüzleri geceleri ikindi vakitleri kuşluk vakitleri ile, acıları ve tatlı yönleri ile
inişleri ve yokuşları ile
2022 yılı geride kaldı.

Ahiret yolcusu bir mü'min 2023 yılını (eğer ömrü kifayet ederse)  daha verimli ve daha kârlı kılmak için  mucahede etmelidir.

Ey sayılamayacak kadar nimetleri ve zaman nimetini kullarına lütfeden Yüce Allah! Bizlerin ve bütün mümin kardeşlerimizin bu günümüzü dünümüzden, yarınımızı bugünümüzden, önümüzdeki yılımızı da içinde bulunduğumuz ve geçmiş yıllarımızdan daha hayırlı daha feyizli daha bereketli eyle.
Miladi yeni yılın Cennet vatan ülkemiz ve bütün İslam alemi için bütün hayırların celbine bütün şerlerin define ve ref'ine vesile eyle.Amin.

Ahmet ÖZKAN

31 Aralık 2022 C.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.