BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اغتنم ركعتين اذا كنت فارغا مستريحا
واذا هممت بالنطق بالباطل فاجعل مكانه تسبيحا 
فاغتنام السكوت افضل من خوض وان كنت بالكلام فصيحا
İğtenim rak'eteyni izê künte fêriğen musterîhe
ve izê hememte binnutki bilbatili fec'al mekênehu tesbîhe,
feğtinêm üs ssukûti efdalu min havdin ve in künte bilkelêmi fasîhan.

Eğer müsait olursan, sağlığın da yerinde ise (ki bu iki nimet çok büyük iki nimettir) o zaman şöyle iki rek'at namaz kıl(bu senin için bir fırsattır ve) bunu ganimet bil.

Kötü,günah veya boş bir şeyi ağzına alarak eğer konuşmak istersen
bundan vazgeçip hemen onun yerine "Sübhanallah" de.
Çok güzel,fasih, açık seçik konuşuyor olabilirsin, ama bil ki  öğle olsan bile günah batıl, boş,mâ lâ ya'ni şeyler konuşmaktan senin için bu daha iyidir.

Bu arada "söz gümüş ise sükut altındır" Atasözünü hatırlayalım, şöyle anlaşılabilir; Doğruyu konuşmak gümüş gibi kıymetli 
ise, batılı konuşmamak için susmak altın gibi daha kıymetlidir.

Mürsel olduğu söylenen bir rivayette şöyle buyurulmuştur kim İki rekat namaz kılar da dünya adına hiçbir şey düşünmez ve konuşmazsa onun geçmiş günahı bağışlanır.
İhya- u ulumiddin:
1/204.

Sadece iki rekat namaz ve tesbih değil ahiret yolcusu azık toplama ve yüce Allah'ı razı etme derdinde olmalıdır derdi ahiret olmalıdır derdi ahiret olan bir müminin boş şeyleri konuşması boş şeylerle vakit geçirmesi ve uğraşması kendi lehine değildir, tam tersi aleyhinedir.
Ömrünün tükendiğini ecelinin yaklaştığını ve geldiğini bilen bir insan, bir gün daha yaşamak için bütün servetini verir ama kabul edilmez.

Yüce Allah bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi vaktini, sağlığını,Allah rızası istikametinde isti'mal eden,diline sahib olan, Rasulullah efendimizden ulaşan hadis-i şeriflerle ömrümde en az bir kere amel eden ve:
"Size bir şey emrettiysem ondan gücünüz yettiği kadarını yapın" buyuran Rasulullah'ın emrini yerine getiren kullarından eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

23 Aralık 2022 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.