BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Geçen akşam komşularımızla beraberdik. Onlarla birlikte olmak konuşmak, dayanışma içinde olmak ve gerçek manada komşu olabilmek gerçekten takdire şayan bir duygu.

            Komşuluk ilişkileri ne yazık ki  gün geçtikçe erezyona uğrayarak nerede ise  yok olma noktasına geldi. Bırakın iyi niyetli yaklaşmayı iyi niyetli bakmaya bile hasret kaldık. Birbirlerini tanımayan hatta tanımak istemeyen bir profille dönüştük. Nerede ise  birbirlerine düşmanca  bakan ve yaklaşan zihniyete de teslim olduk.

        

İşte öyle bir ortamda üç beş komşu bir araya gelerek hasbihal etmesi, komşuluk ilişkilerini yaşatması ve yaşatmaya çalışması hiç de küçümsenecek bir durum değil. Bu zamanda bu şartlarda belki de kocaman bir aferin de hak ediyordur.

 

            Tabi sohbet koyulaştıkça da koyulaştı. Ta ki 1975 yıllara  kadar 1980 yıllara kadar gitti. Bu sohbetlerde televizyonun  dünyamıza  ilk girdiği ve ateşli  müptelası olduğumuz yıllarda ki  dizilerden, filmlerden hatta çizgi filmlerinden  bahsettik. Hem de hararetle, Bir şey çok dikkatimi çekti. Aradan  bunca yıllar geçti halen o meşhur dizilerin kahramanları bile hafızalarda  canlılığını  nerede ise koruyor. Kimler mi bunlar çok da en belli başlıları Dallas, Küçük Ev, Altın Kızlar, Cosby Ailesi,  Alf, Bonanza, Pempe panter gibi diziler.

            İşte bir çoğumuzun her hafta sabırsızlıkla bekleyip seyrettiğimiz dizilerin hatta bazılarının yayın süresince de nerede ise hayatın durduğunun şahit olmuşuzdur. Ancak işte yukarıda sayılan dizilerden bir tane yerli dizimiz ne yazık ki  yoktu. Kültürümüze örf ve adetimize, dinimize  karşı olabilen bu dizileri yıllarca seve seve nasıl da bizlere yutturmuşlar hala unutmamışız. İşte buna tamda kültür yozlaşması, duyarsızlaşması ya da emperyalizm denmez de ne denir?

            Komşular ile sohbet güzel ve böyle zevkli sürerken bir taraftan da bunları düşünerek yine muzipliğim üzerimdeydi. Üzülmüştüm keşke  o tarihlerde de kültürümüze, tarihimize ve dinimize uygun yerli dizilerimiz olsaydı da onları seyretmiş olsaydık diye.

            Neyse ki bu günlerde bu eksiklikler gideriliyordu yine içimiz eskisi gibi yanmıyor. Emeği geçenlerden ve bize bu güzel duyguları yaşatan komşularımızdan Allah razı olsun.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.