BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


بان الشباب ولم احفل به بالا
واقبل الشيب والإسلام إقبالا
فالحمد لله إذ لم ياتنى اجلى
حتى اكتسيت من الإسلام سربالا
Bêneşşebêbu ve lem ehfil bihî bêlen,ve ekbel eş şeybu vel islemu ikbêlen.
Felhamdulillehi iz lem ye'tinî ecelî hettekteseytü min el islêmi sirbêlên.

Gençliğim benden ayrılıp gittiğinde önceleri pek aldırış etmedim, gençliğin peşinde yaşlılık ta geldi, ama aynı zamanda İslam ile de müşerref oldum.
Tamam gençliğim gitti fakat ecelim gelmeden önce(Allah'a sonsuz şükürler olsun ki, yüce Allah'ın izniyle) İslam bana nasib oldu ve ben İslam'dan âdeta(Dünya ve âhiret tehlikelerinden koruyan) bir elbise bir zırh kuşandım. 
Her tarafımı kuşatan İslam libasını,elbisesini giydim, müslüman oldum.

Kurada bin Nufâsa isimli biri, O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimiz'in huzurunda bu sözleri söylüyor, ömrünün sonunda İslam dini ili müşerref olduğunu haykırıyor ölmeden önce  küfrün zilletinden,özellikle ahirette cehennemin azabından, Allah'ın gazabından koruyan en güçlü ve koruyucu zırh olan İslam'a girdiğini 
ve bunun ne büyük ve eşsiz bir nimet olduğunu,aynı zamanda Alllah Rasülunün ashabından biri olma şerefini elde ettiğini beyan ediyor.

Bu sözleri duyan Allah Rasülu "Elhamdülillah" Allah'a hamdolsun diye sevincini izhar ediyor, ediyor çünkü Tevhid'in
ordusuna bir kişi daha katılıyor, şirkin ordusundan bir kişi  daha eksiliyordu.

O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimizi sevindiren şey buydu,Mübarek ömrü boyunca  insanların Yüce Allah'a dönmelerini, İslam dinine girmelerini, tevhid bayrağı altında toplanmaları için gayret etmiştir.

Yüce Allah'ın kulları ve Resulullah efendimizin ümmetinin fertleri olarak bizler de bu uvî gaye uğrunda gayret sarf edelim ve insanların hidayetini maslahatını din ve dünya menfaatlarını her vesileyle istemeye ve tahakkuk ettirmeye gayret edelim, çünkü insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olandır.

Yüce Allah bizleri mensubu olduğumuz İslam dininin, imanın,bu en büyük nimetin kadr ü kıymetini bilenlerden eylesin,bu nimetten ve iman devletinden bir an bile ayırmasın, mü'min yaşayan ve ruhunu mü'min olarak teslim edenlerden eylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

15 Aralık 2022 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.