BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


وضم الإله اسم النبي إلى اسمه
اذا قال فى الخمس المؤذن اشهد
وشق له من اسمه ليجله
فذوو العرش محمود وهذا محمد

Ve dammel ilêhusmennebiyyi ilesmihî,ize kâle filhamsil müezzinü eşhedü,ve şakke lehû min ismihi
liyücillehû,fe zül arşi mahmûdün ve hêzê muhammedün.

Müezzin günde beş defa ezan okuyup
"Eşhedü ellâilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammederrasûlullah" deyince, Arş'ın sahibi olan yüce Allah, O'na salât ve selâm olsun Rasülullah efendimizin ismini kendi ismi ile beraber kıldığı (hakikati zahir oluyor), Yüce Allah, Rasulullah'ı İclal ve yüceltmek için kendi mübarek isminden ona isim çıkardı,(şöyle ki) Arşın sahibi (olan yüce Allah)Mahmud'dur
(övülendir). Bu'nun (yani Rasülullah'ın adı) ise Muhammed'tir ve iki mübarek ismin kökü birdir, aynıdır.

Hâmid,Ahmed,Mahmud ve Muhammed mübarek isimlerinin  iştikak ve kökleri birdir,yani hepsinin aslı, ح م د  hâ mîm,dâl  harfleridir.

Mahmûd övülen demektir,Muhammed ise, övülecek çok hasletleri olan ve çok övülen demektir.
Hâmid öven demektir,Ahmed ise, öven manasına gelen Hâmid kelimesinin ismi tafdilidir, ve en çok öven demektir.
Rasulullah Efendimiz hem en çok övülen, hem de en çok övendir.
Hem yerde hem gökte en çok övülendir, yüce Allah'ı da en çok övendir.

Yüce Allah, Rasulullah efendimiz için hem ıstıfâ makamını, hem de mücahede makamını cem' etmiş ve ona vermiştir.
Yüce Allah'ın, Rasulullah efendimizi ıstıfâ  etmesi(seçmesi) makamından  dolayı Rasulullah efendimiz Mahmut ve muhammed'dir.
Rasulullah efendimiz, mücahede ve gayret etme makamı itibariyle de hem hâmid ve hem de Ahmed'tir.
Sadece bu yönü ve bu özellikleri dolayısıyla bile yüce Allah'ın Resulullah efendimize ne kadar değer verdiğini anlamak mümkündür.
Bütün dünyada şu ana kadar okunan ve kıyamet sabahına  kadar  okunacak olan ezanlarda Rasulullah efendimizin en güzel ismi olan Muhammed, Yüce Allah'ın mübarek ismi olan Allah ile beraber anılıyor.

Gayrimüslim iken müslüman olmak isteyen bir insan kelime-i şehadet getirmesi şarttır ve bu kelime-i şehadet, bilindiği gibi  hem Yüce Allah'ın mübarek adını hem Rasulullah efendimizin pâk ismini içermektedir.
"Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki Hz Muhammed Allah'ın kulu ve Rasuludur"
Dünyada bundan büyük bir şeref olamaz.

İşte bizlerin de Müşerref Mükerrem, dünya ve ahirette herkesin nazarına muhtaç olduğu bu büyük Peygamberin ümmeti olma bahtiyarlığına erişmemiz,
benzeri bulunmayan eşsiz bir nimettir.

Bize bu devleti, bu nimeti lütfeden yüce Allah'a gökler dolusu yerler dolusu aralarındaki mesafeyi dolduracak kadar Allah'ım yine sen istediğin kadar sana çok güzel pâk mübarek hamd u senalar olsun.

Eskiden beri bazıları parazit çıkarıp şunu söylerler : Müslüman olmak için Allah'tan başka ilah yoktur demek yeter Muhammed'in adı geçmese de bir engel yok derler.
Yüce Allah peygamberini hep korumuştur, bunların şerrinden de korur, dolayısıyla yüce Allah, bu gibilerin seslerini ve nefeslerini kısmaya ve kesmeye kâdirdir.

Ey yüce Allah'ım! Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Allah'a, meleklere, kitaplara, peygamberlere, ahiret gününe, kadere, hayr'ın ve şer'rin Allah'tan olduğuna tepeden tırnağa iman eden kulların cümlesine  ilhak eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

25 Eylül 2022 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.