BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Uzun yıllardır bu ilçede gazetecilik yapıyorum. Bu dönem zarfında en çok gündem olan üç konu:

1. Sokak köpekleri

2. Hastane

3. Trafik sorunu... Gündemden hiç düşmeyen ve her zaman diliminde mevzu olan konular…

Dilimizin döndüğü kadarıyla, bu konulara şimdiye kadar hep değindik. Ama ne çözüm üretildi ne de ne biz hiç kimseyi memnun edebildik...

Üstüne üstlük bu konuları gündeme getirdiğimiz için sorunu çözemeyen taraflar bizi sorunun temel sebebi olarak dahi gördüler.

Nasıl mı?

“Biz sorunu gündeme getirmeyeceğiz, kamuoyu duymayacak, duymayınca da konu kısmen gündemde olmayacak, bu beyler de çözemedikleri sorunlarla uğraşmayacak ve rahat olcaklar...”

 Bu kadar girişten sonra konumuza geri dönelim..

“Şunu hiç kimse inkar edemez. 20 yıllık Ak Parti döneminde; sağlık konusunda, hastaneler konusunda yapılan hizmetler, yenilikler, gelişmeler, genel olarak baktığımız zaman çok güzel hizmetler ve çok güzel kazanımlar...”

Ama bu genel durum, Seydişehir'deki hastane ve sağlık konusuna aynı şekilde yansıdı mı onu söylemek pek mümkün değil.

Yönetimsel olarak bu işe talip olan insanların hepsi mutsuz olarak görevi başka birine devretmek zorunda kaldılar.

Şu günlerde bu gidişattan rahatsız olan iyi niyetli bir ekip, konunun çözümü adına olağan üstü bir çaba içindeler. Bir şeyler yapabilmenin gayreti içindeler Allah kendilerine kolaylık versin. Moralleri bozulmasın ama bu işler genel itibarı ile bayağı zor bir sürece giriyor.

Şimdi en büyük sorunumuz hekim eksikliğidir... Bu sebeple, hastalar çevre ilçelere gitmekte, Konya'ya sevk edilmekte... Başka sorunlar da var mı? Evet var. Onlar için "onlar bu kadar acil konular değil" diyemeyiz ama "ikinci öncelikli konular" diyebiliriz..

Şimdi sadece birkaç madde ile sorunları sıralayalım. Her madde uzun uzadıya açıklanabilir ancak ben sadece özet olarak buraya aktarıyorum..

-Niye Doktor Gelmiyor

Bunlar Ülke Geneli Maddeler.

1-. Doktorlara yurtdışında daha iyi olanaklar sunuluyor mu? Mesela 10.000, 15 000 Dolar gibi maaş rakamlarından bahsediliyor mu? Evet. Bundan dolayı bir hekim eksikliği var mı? Var. O zaman niye Seydişehir’e gelsin doktor?

2-. Doktorlar özel hastanelerde daha az hasta bakarak daha çok ücret alıyor mu? Alıyor ? O zaman niye Seydişehir’e gelsin doktor..

3-. Sağlıkta şiddete ciddi bir önlem alınmadı, küçük bir değişiklik yapıldı ama caydırıcı değil.

4.Vatandaşa şikâyet konusunda sınırsız kolaylıklar getirildi. SABİM ve CİMER vasıtasıyla doktor hakkında yalan yanlış veya iftiralarla dolu şikâyete soruşturma açılıyor mu? Evet.

Şikâyet edenin anlattıkları iftira olduğu ortaya çıkarıldığında dahi iftira atana yaptırım uygulanıyor mu? Hayır.

Anayasa maddesi. "Her Türk vatandaşı sikayet etne hakkina sahiptir." Isterse şikayeti yersiz olsun onun bir yaptırımı yok. Neymiş. "Bu durum denetim mekanizmalarini zinde tutarmış."

5. Seydişehir'de de şikâyet mekanizması yoğun çalıştığından sık sık soruşturma geçiren doktorlar bir müddet sonra ya ilçeden kaçıyor ya da kalırsa pasif çalışıyor. Hiç risk almadan, kendini yormadan sadece yapması gerekeni yapıyor.

6. Seydişehir hastanesi birçok hastaneye göre daha az döner sermaye dağıtıyor mu . ?Mesala Seydişehir de çalışan bir doktor Konya’nın aynı büyüklükte bir ilçesinde aynı işi yapan doktordan kat kat daha az döner sermaye ücreti alıyorsa eğer doğal olarak bu da doktorların başka hastanelere kaçmasında önemli bir faktör olmaktadır.

Bunlar sadece birkaç örnek. Biz "Seydişehir sahipsiz maalesef" deyince birileri hopluyor zıplıyor. Fahri'yi düşman belliyor, bize kızıyorlar.

Sonuç olarak:

Buyurun Beyşehir Hastanesi'ne bakın. Olmadı o zaman Bozkır Hastanesi'ne bakın. Milletvekili Ziya Altunyaldız sayesinde hiç olmadığı kadar hem personel hem de araç gereç açısından zengin durumda.

Evet bana veya başka birine kızacağınıza, işinizi düzgün yapın biz de yazmayalım…

Ya değilse kendi becerisizliğinizi başkalarına kızarak sorunu çözemezsiniz. Biz bu şehri seviyoruz hem de sizin hayal edemediğiniz kadar.

 Tek amacımız var, bu şehre hizmet etmek, bu şehrin sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktır. Eğer sizin de böyle bir hayaliniz varsa bir noktada buluşmak çok kolay….

Son Söz: Siz bir zamanlar başka mecralarda, siyaset yaptığınızı zannederken, biz bu camianın içinde insanlara hizmet (siyaset yapıyorduk) ediyorduk…  Siz yine   yarın Başka  Mecralara  kayacaksınız   biz   yine  Bu Camiaya  hizmet Etmeye devam edeceğiz…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.