BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


اعد ذكر نعمان لنا أن ذكره
هو المسك ما كررته يتضوع 

E'id zikre Nu'mane lenê innê zikrahû,huvel miskü mê kârrertehû yetedavva'u.

Numan(bin Sabit)ın sohbetini bir daha(bir daha ve bir çok kez)
bize anlat,zira onun
sohbeti misk gibidir,
karıştırdıkça(İmam-Âzam
dan bahsettikçe) etrafa  güzel güzel kokular yayılır.
Süfyan b.Uyeyne'ye r.a
nisbet edilen nefis bir söz vardır;
Salih insanlardan
bahsedilen bir yerde veya bir mecliste yüce Allah'ın rahmeti iner.

Abdullah b Abbas r.a şöyle buyurdu: Hz Ömerden r.a çok bahsedin,cok bahsedin ki
aklınıza adalet gelsin,zira Hz.Ömerin adaleti kılı kırk yarardı,aklınıza adalet gelirse bu sefer adaleti emreden
yüce Allahı hatırlar yadeder ve O'nu zikredersiniz.

Salihleri zikretmek misk misali meclisleri süslüyorsa, evvelkilerin sonrakilerin geçmişlerin ve geleceklerin en üstünü ve faziletlisi olan iki cihan güneşi Rasulullah efendimizi,hadislerini, sünnetini ahlakını anlatmak zikretmek yaşamak ve yaymak kim bilir ne kadar çok güzelliklere,huzura vesiledir.

Yüce Allah'ın kitabını ders olarak okumak dinlemek öğrenmek ve öğretmek meleklerin o meclisi kuşatmasına rahmetin inmesine sekine ve vakarın o meclise hakim olmasına ve Yüce Allah'ın o kimselerden bahsetmesine vesile olması bakımından en büyük şereftir.
Müslim Hadis no: 2700
Hatta niyeti Kuran'ı dinlemek ve onu ders olarak okumak olmasa bile sırf oradan geçerken o meclise dahil olanların şakî olmayacaklarını, İnen rahmetten istifade edeceklerini Yüce Allah kudsî hadiste haber veriyor
Buharı Hadis no : 6408.

Ramazan ayı, içinde barındırdığı Kadir gecesi, Kadir gecesi'nde inen kur'an-ı Kerim, ramazan'daki teravihler teheccüdler verilen zekat ve sadakalar ve daha nice rengarenk ibadetler tam bir azık toplama mevsimi yeri ve zamanı, bir sevap ve salih ameller şöleni ve âdeta bir misk kaynağıdır.

Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah!
Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi bu gibi meclislerin feyzinden bereketinden a'zami derecede istifade edenlerden eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

26 Nisan 2022 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.