BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Nürnberg’de Dr. Herman Heller ile beş yıl komşuluk yaptık, bana Almanca öğretti ve Hıristiyanlığı anlattı, ben de ona İslamiyeti anlattım, Türkçe öğretmeye çalıştım.  Beş yılın sonunda Müslüman oldu. Bu süreçte birlikte Raina Maria Rilke, Wolfgang Goethe, Fredrick Schiller’i okuduk. Zebur’u Almanca olarak etüt ettik.

                Bir akşam doktor bizde misafirdi, abdest almak için kollarımı sıvamaya başladım, akşam namazı kılacaktım, hem misafirle ilgileniyor hem de abdest için hazırlık yapıyordum. Kollarımı sıvadığımı görünce Dr. Heller merakla sordu:

                -Ali Bey neden kollarını sıvıyorsun?

                -Abdest alacağım.

                -Abdest nedir?

                Anlattım.

                -Kaç defa yapıyorsunuz bunu?

                -Beş, her namazdan önce…

                -Bunu size kim öğretti?

                -Hz. Muhammed Aleyhisselam, peygamberimiz.

                Derin bir iç çekti, mavi gözlerini tavanda gezdir ve sonra bana çevirdi.

                -Peygamber olduğu abdesti öğretmesinden belli. Ali Bey ben doktorum. Tıpta hijyen çok önemli. Mikroplar kirli ve pis ortamlarda çoğalır. Hastalıklardan korunmak için temizlik şart. Hz. Muhammed’in (sav) yaptığını ben yapamam. Almanlara temizliğin önemini anlatsam onlar da beni ciddiye alsalar, hepsi almaz ya, günde en fazla iki defa duş aldırabilirim, iki kere el-ayak, kol yıkatabilirim. Beş defa yaptıramam. Muhammed (sav) suyun kıt olduğu bir coğrafyada yaşadı, insanlara günde beş defa nasıl abdest aldırmış? Helal olsun, bu bile onun peygamber olduğunu göstermeye yeter.

                Dr. Herman Heller ile beş yıl boyunca akşamları sohbet ettik, dini ve edebi metinlerin yanı sıra konu geldikçe Kur’an’dan pasajlar okuduk, beş yılın sonunda Müslüman oldu, öldükten sonra amel defteri kapanmasın diye Çorum’un Sungurlu kazası Beşkız köyünde bir çeşme yaptırdı.  

                Hz. Muhammed (sav) cahil, kaba, vahşi, yol kesen, soygun yapan, puta tapan bir topluma öğretmen olarak geldi. Kısa süre öğretmenlik yaptı, toplumu A’dan Z’ye değiştirdi.

Puta tapan insanları tek Allah’a inandırdı.

Cahil insanlara Kur’an öğretti, bilgili ve bilge insanlara dönüştürdü.

Yol kesen, adam soyan bedeviler; zekât, sadaka, fitre veren medeni insanlar oldular.

İçki, kumar, zina, faiz, aldatma, yalan söyleme gibi kötü alışkanlıkları yasakladı; anne ve babaya iyilik, komşuya iyi davranma, eş ve çocuklarına iyilik yapma, doğruluk ve adalet gibi iyi alışkanlıkları benimsetti.

Allah’ın izniyle vahşi deve çobanlarını eğiterek dünyayı yöneten medeni insanlar hâline getirdi.

Onun 23 sene gibi kısa bir sürede tek başına yaptığını, bugün biz bir milyon öğretmen ve öğretim görevlisi ile Müslüman bir toplumda bile yapamıyoruz.

Devlet büyüklerinin, eğitimcilerin ve din adamlarımızın gayretine rağmen sigara gibi küçük fakat çok zararlı bir alışkanlığı toplum hayatından çıkaramıyoruz. 2020 yılında ülkemizde 78 milyar liralık sigara yakılıp havaya üflenmiş.

Yalanı hayatımızdan çıkaramıyoruz. Sosyal medya her gün yalan skandalları ile çalkalanıyor.

Asr-ı Saadette tek bir kadın cinayeti yok, kadınlar cinsel tacizlere uğramamış.

Cami önüne konan, sokağa bırakılan tek bir çocuk yok.

Faiz kapısı kapanmış, kimse ihtiyaç fazlası parasını faize yatırmıyor, aksine fakir ve fukaraya Allah için veriyor, isteyene borç olarak sunuyor.

Kahir ekseriyeti Müslüman olan bir toplumda, şehirlerdeki ana caddelerin köşelerini bankalar tutmuş. Müslüman olduğunu söyleyen insanlar, harcayamadıkları paralarını bankaya hesaplarına yatırıyor.

Toplumun büyük çoğunluğuna kutsal kitap Kur’an’ı okutamadık, Kur’an paranızı Allah yolunda harcayın, Allah için fakir fukaraya, yoksula verin buyuruyor; gafil Müslümanlar paradan para kazanmak için bankalarda hesap açtırıyor.

Hz. Muhammed’in (sav) getirdiği müjdeleri zihnimize kazımak, onun kısa sürede gerçekleştirdiği iyilikleri hayatımıza yeniden kazanmak ve toplum hayatından kötülükleri çıkarmak için Yazar Duran Çetin ile birlikte GÖNÜLLER SULTANI HZ. MUHAMMED’İN (SAV) HAYATI isimli eseri kaleme aldık. Sade ve duru bir Türkçe ile özellikle ortaokul 7-8. Sınıflar ve liseliler için Peygamberimizin (sav) hayatını, güzel ahlakını, getirdiği müjdeleri öne çıkaran çok güzel bir hayat hikâyesi anlattık.

Onun güzel ahlakını kuşanmak, kötü ve çirkin davranışlardan uzaklaşmak için onu okumak şart. Onu sevmek için önce onu tanımalıyız. Onu tanıyıp da sevmeyen yok.

“Kişi sevdiği ile beraberdir.” buyurur.

Onun müjdelediği kalp huzuru ve ebedi saadeti kazanmak ve cennette onunla birlikte olmak için onu sevmeli ve yolunu takip etmeliyiz.

Beyin Vitamini: Gönüller Sultanı Hz. Muhammed’in (sav) Hayatı, Ensar Neşriyat yayınları arasında yeniden basıldı. Kıymetli okuyucularımıza tavsiye ederim.  (İletişim: 0212- 4911903-04; sipariş@ensarnesriyat.com.tr )

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.