BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ان الفضاءل فى الأخطار مودعة
فابغ الفضاءل واجعل روحك ثمنا
İnnel fedâile fil ahtâri muvdeatün,febğil fedâile vec'al ruheke semenen.

Faziletli ve kıymetli şeyler
tehlikeli şeylerin içinde bulunur,o halde ey fazilet ve kıymet taşıyan şeylere müşteri ilan kimse! Gerekirse muradına ulaşmak için ruhunu bile feda edebilmelisin.

Maksadı yüce Allah olan, matlubu da yüce Allah'ın rızası olan mu'min,bunun altını doldurmalı ve çok şerefli bir şey istediğinin farkında olmalıdır.

Her gün onlarca kez okuduğumuz bir Âyet-i kerime vardır,diyoruz ki:
"Bizi nimetine erdirdiklerinin yoluna ilet"
Fâtiha suresi: 7.Ayet.
Peki kim bunlar hiç merak ettik mi?
Bunlar: 
"Kim Allah'a ve peygamber'e itaat ederse
işte onlar Allah'ın nimete erdirdiği Peygamberler,sıddıklar, şehider ve salihlerle beraberdirler; Bunlar ne güzel arkadaşlardır!
Nisa suresi: 69.Ayet

İşte biz her gün farz olsun vacib olsun nafile olsun kıldığımız namazların her rek'atında bu şerefli ve üstün kişilerin yolunu ve beraberliğini istiyoruz.

O zaman dünyada bunların yolunda olmak
ahirette de bunlarla beraber olmak için bazı zorluklara katlanmamız ve gerekirse gayret edip bedel ödememiz gerekiyorsa elimizi taşın altına koymamız gerekecek.

Allah'ım! Bu cuma günü ve saati hurmetine bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi Peygamberler, sıddıklar, şehidler ve salihlerle haşreyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

18 Şubat 2022 Cumâ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.