BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


حكم المنية في البرية جار
ما هذه الدنيا بدار قرار
بينا يرى الإنسان فيها مخبرا
فإذا به خبر من الاخبار
Hükmül meniyyeti fil beriyyeti cêrin,mê hazihi ddünye bidâri kararin.
Beyne yüral insênü fiyha muhbiran,hette yurâ haberen minel ahbari.

Ölümün hükmü dünyada halkın arasında geçerlidir dolayısıyla bu dünya içinde devamlı kalınacak bir yer değildir, insanoğlu başkalarının ölümünden bahsederken günün birinde onun da ölüm haberi gelir ve ondan filan öldü diye bahsedilir.

Bir tarafta bunlar olurken,bir taraftan da 'Yer o şiddetli sarsıntısıyla sarsıldığında" 
Zilzâl suresi:1, ayet.
 "O gün yer Rabbinin ona vahyettiği şekilde bütün haberlerini anlatır" 
Zilzâl suresi : 4,5 ayetler insanoğlu:
 "ne oluyor buna!" dediğinde
Zilzâl süresi: 3.ayet. 
Başkalarından bahsedip onların sohbetini yapan
insan bu sefer kendisi sohbet ve haber konusu olacaktır.  

Bir cenazenin arkasında yürüyen biri, yanındakine soruyor : Bu cenaze kim? Yanındaki : Sen! kızıyorsan ben, bugün bu din kardeşimiz, yarın ben, öbür gün sen ve sırası gelen gidecek diye cevap veriyor.

Bir din kardeşimizin ta'ziyesinde  mecliste cevabını herkesin bildiği bir soru sordum: Bu din kardeşinimiz niye öldü,ve biz niye henüz yaşıyoruz?Bu din kardeşimizin yiecegi içeceği,rızkı, alacağı nefesi ve havası yaşayacağı saat,dakika, saniye tükendi, dolayısıyla eceli geldi ve vefat etti,peki biz,biz şu an itibariyle bizim bu bahsettiğimiz imkanlarımız henüz tükenmediği için yaşıyoruz,bunun başka bir cevabı var mı, hayır. Tek cevap bu.

Evet şu an yaşayan bizler imandan sonra en büyük nimetlerin içinde bulunuyoruz, sıhhat, boş vakit,ve sayılamayacak imkanlar, iş işten geçmeden fırsatlar elden çıkmadan ahirette geçerli akçe sayılacak salih amelleri, iyilikleri, güzellikleri elimizden geldiği kadar, yapabildiğimiz ölçüde yapmalıyız,zira bir gün bir varmış bir yokmuş neticesine doğru gideceğimiz kesindir.

Yüce  Allah Lütfu ve Keremi ile ruhumuzu teslim edeceğimiz günün ve saatin,o anın zorluklarını bizlerle ve bütün mümin kardeşlerimize âsân eylesin, bizlere Kamil bir iman, derin bir yakîn ihlas kelimesini, tevhid kelimesini nasib eylesin. Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

13 Şubat 2022 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.