BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ما الدهر الا ليلة ويوم
والعيش الا يقظة ونوم
يعيش قوم ويموت قوم
والدهر قاض ما عليه لوم

Dünya hayatı bir gece ve bir gündüz gibi kısadır,bu hayatın içinde insan ömrü ise çok kısa olup  bir kaç saat uyanıklık bir kaç saat uyku gibidir.

Bu arada müthiş bir sirkülasyon oluyor, her gün milyonlar babaların sülbundan anaların rahmine,  anaların rahminden dünyaya ve  yeryüzünden yerin altına intikal ediyor yerin altında biriken milyarlar bir gün mahşerde mahşer meydanında toplanacaklardır, dolayısıyla bazı toplumlar yaşarken, bazı toplumlar ölüyor, bundan dolayı
zaman'a suç isnad edilemez,zaman iki taraf arasında mahkemede
hakemlik yapan hakim misali olayları hall u fasl ediyor.

Koca bir yıl ( 2021) 12 ay,52 hafta ve 365 gün  sanki dün gibi gelmişti işte şimdi gidiyor.

İnsanın ömrü yıllar,aylar, günler,saaatler ve nefeslerden ibarettir.
Yıllar ağaçlara aylar dallara günler dalcıklara saatlar yapraklara nefesler de meyvelere benzer.
Kimin nefesleri yüce Allah'a tâat ve ibadet içinde alınıp veriliyorsa, ağacının meyvesi tatlı olur,kimin de alıp verdiği nefesler gaflet ve günah içinde alınıp veriliyorsa ağacının meyvesi Ebucehil karpuzu gibi acıdır.
Sonuç da meyveleri toplama mevsimi ortaya çıkar ki o mevsim de Din günüdür. Din günü de "Kimsenin kimseye bir şey yapamadığı ve işlerin Allah'a kaldığı gündür." 
İnfitâr suresi ,19,âyet. 

Din günü,amellerle yüzleşme günüdür, kimin meyvesi tatlı, kimin meyvesi acı o gün belli olur.

Allahım!  Razı olduğun en hayırlı amelleri bizler ve bütün mümin kardeşlerimiz için son amel eyle,sana kavuşacağımız günü de bizler ve bütün mümin kardeşlerimiz için en hayırlı gün eyle,Din günü amellerinin ve alıp verdiği nefeslerinin meyvesi tatlı, mahkeme sonucu da yüz güldürücü bir sonuç olsun. ÂMÎN.

Ahmet ÖZKAN

30 Aralık 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.