BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


مسرة احقاب تلقيت بعدها
مساءة يوم اريها شبه الصاب
فكيف بأن تلقى مسرة ساعة
وراء تقضيها مساءة احقاب

Zevk ve safa ile geçen uzun yılların arkasından gelen tek bir bir günün bile sıkıntısı çok acı ve önceki bütün zevkleri unutturacaksa, bir saatlik zevkin arkasından gelecek asırlarca azabı ve sıkıntıyı tercih etmek akıl kârı mıdır?

Bir saat gibi kısa bir ömrü olan insan, taat ve ibadete yanaşmayıp bundan kaçar da günümü gün edip zevkime bakacağım diyorsa ve bu bir saatlik haram zevk uğruna ebedi meşakkate ahiret azabına düşmeyi göze alıyorsa cahillerin en cahilidir.
O zaman ne yapmalı?
O zaman

   العمر ساعة فاجعله طاعة

( Kardeşim) ömür zaten bir saat gibi hızlıca gelip geçiyor, durum böğle olunca sen bu bir saatlik ömrü taat ve ibadete,zikir ve hayırlı işlere ayır ki, ebedi saadete eresin.

Şimdi tekrar soralım: Bu bir saat gibi kısa olan ömrü, veya ömrün bir bölümünü; ben bir daha bu dünyaya geri gelmem
o halde keyfime bakarım diyerek harama ayıran, günah işleyen kişi ahiret azabını göze alırsa
buna akıllı  insan denir mi? Denmez.

Boyle bir kişi gayri müslim ise zaten bunda ahiret (meâd) aklı yoktur, müslüman ise, dünyayı ahirete tercih ettiği için en az ahmaktır,zira dünyayı ahirete tercih eden ahmaktır.

Daha önce yazdığım kısa bir yazının başlığını, serlevhasını arzederek bu kısa yazıya son vereyim.

ليست بمشقة مشقة بعدها راحة
وليست براحة راحة بعدها مشقة

Sonu ve sonucu rahatlık ve huzur olan zorluk aslında  zorluk değildir,sonu ve sonucu meşakkat ve azap olan rahatlık ve huzur da, aslında ahatlık ve huzur değildir.

Durum böyle olunca, akıllı olan insanbadta olmak üzere herkes bu kısa ömrünü nasıl geçireceğine dair kararı kendisi düşünüp versin.

Allahım!  Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi âhireti dünyaya tercih edenlerden, dünyada da ahirette de muradına erenlerden, mübarek Cemâlini görenlerden eyle.Âmîn,âmîn,âmîn.

Ahmet ÖZKAN

9 Aralık 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.