BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


لطيبة عرج ان بين قبابها
حبيب لا دواء القلوب طبيب
اذا لم تطب في طيبة عند طيب
به طابت الدنيا فاين تطيب.

Dur ey yolcu! Taybe,Tıybe 
diye isimlendirilen Medine-i Münevvere'de dur, yükünü indir ve burada konakla,zira Medine'de,Mescid-i Nebevi'de bulunan kubbelerin( Yeşil kubbe'nin) altında kalblerin tabibi olan bir sevgili vardır.

(Ey kalb katılığndan ve bu
gibi diğer hastalıklardan şikayeti olan kişi!) Bütün dünyaya nur saçan,hidayet vesilesi ve âlemlere rahmet olan, Tayyib (Temiz, güzel, pırıl pırıl) olan Rasulullah'ın Taybe olan Medinesinde sen eğer şifa bulup Tayyib olmazsan, söyle bana nerde şifa bulacaksın?

Evet İslamiyetten önce adı Yesrib(Ahzab suresi: 13.âyet)olan, sonra Medine(Tevbe suresi: 101,120)olan, Rasulullah efendimizin hicreti ile de 
Medine-i Münevvere diye isimlendirilen dünyanın en şirin şehri Medinedir.

Hicretten sonra Medine-i
Munevvere'ye "Yesrib" demek uygun değildir.
Rasulullah efendimiz bu konuda bir hadiste şöyle buyuruyor:
"Kim Medine'ye Yesrib derse "Esteğfirullah" desin,o Taybedir,o Taybedir"
Suyutî, Câmi us sagîr,Hadis no: 8741.

Bugun Medine-i Münevvere'de bulunma saadetine nâil olduğum bir sürede yazdığım bir kaç dörtlüğü siz kardeşlerimle sesli  paylaşmak istedim.

Allahım! Mekke-i Mukerreme'yi, hem Mescid-i Haramı ziyaret hem de  Hac ve Umre ibadeti için
Medine-i Munevvere'yi de
hem Mescid-i Nebevi'yi,hem de Rasulullah efendimizi ve ashabını Ziyaret etmek için,bizlere ve bütün mümin kardeşlerimize  nasîb eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

5 Aralık 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.