BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ايها الموجوع صبرا ان بعد الصبر بشرى.
ايها الباكى بليل سوف يأتي النور فجرا

ايها المكسور قل لى هل يديم الله كسرا 
يا عزيز القلب مهلا ان بعد العسر يسرا

Ey acılar içinde kıvranan
mü'min! Sabret, zira sabırdan sonra  seni müjdeler bekliyor.
Ey gece sabahlara kadar ( Allah korkusundan veya çektiği acıdan  dolayı) ağlayan kişi! Bilesin ki er- geç aydınlık, nur ve hayırlı sonuç fecir vakti gelecektir

Ey gönlü kırık olan kişi! Söyle bana, yüce Allah hiç kırıklığı olduğu gibi bırakır mı? (Bırakmaz er-geç tamir eder ve kırıklığı giderir).
Ey gönlümün sevgilisi değerli din kardeşim! Sâkin ol, yavaş ol, sabırlı ol,zorluktan sonra mutlaka kolaylık vardır.

Hayat inişli çıkışlıdır tatlı ve acıdır,zor ve kolaydır,
genelde böyledir hayat.

Mü'min olanın dünya hayatı da bundan başka bir şey değildir.
Rasulullah efendimiz bu hususta şöyle buyuruyor:
" Dünya mü'min'in zindanı
kâfir'in de cennetidir"
Müslim Hadis no: 2956.

Mü'min kesinlikle haram elinden geldiği kadar  mekruh olan şeylere yaklaşmaz, hevasına uymaz,nefsine harama girmesin diye gem vurur,bu anlamda sınav verdiği için bağımsız değildir, ölünce cennetteki yerini görür ve zamanı gelince cennete çıkmamak üzere girer.
Kâfir için sansür yok,din iman yok,o, küfür ve günah bataklığına batmış kendini cennette imiş gibi görür, ölünce cehennemde yerini görür ve zamanı gelice oraya, çıkmamak üzere girer.

Mümin cennetteki huzura kavuşunca,ben dünyada zindandaymışım der, kafir ise, cehennem azabına girince, ben   dünyada cennetteymişim
der.
Bir mu'min zorlayarak dünyasını cennete  çevirmek gibi bir çabası varsa,dininden bedel ödemeden bunu başarması zordur.Bugün müslümanlar bu sınavın içinden geçiyorlar, bazıları yüce Allah'a bağımlı olmayı kabul etmediği için, şeytan'a, nefse, heva'ya ve birilerine bağımlı olmayı tercih edebiliyor,kendileri bilir, akıllı insan birisinin hatırına cehennemi tercih etmez,ederse akıllıyım demesin.

Bu dünya bilndiği gibi bir sınav yeridir,7/24 imtihandayız, sınav kağıtları önümüzde ve yanlış varsa  düzeltme yapabiliriz, süre bittiğinde kağıtlar toplanır ve sınav biter,acı veya tatlı sonuç er geç önümüze gelir.

İmtihanda zor sorular da olabilir, kolay sorular da olabilir, iyi ve programlı çalışan ile çalışmayan dünyada olmasa bile ahirette ayın muamele görmezler.

Sabahlara kadar çalışan ve belki uykusuz kalan ile sadece sınav sabahı çalışır gibi yapan bir olur mu? Bir olmaz.

Dünya bizden,biz dünyadan uzaklaşıyoruz,âhiret bize,biz âhirete yaklaşıyoruz, önce bunun farkında olalım, bugün amel var ceza yok,yarın ceza var amel yok dünyanın da çocukları var,âhiretin de çocukları var,siz âhiretin çocukları olun,yani derdiniz âhiret olsun,ve bir çocuk nasıl ki annesinin kucağında huzur buluyorsa siz de ahiretten, muhasebeden
hak ve hukuktan, hayır'dan,infak'tan sadakadan bahis açılırsa huzur bulun, zira o tarafa doğru yol alıyorsunuz.

Allahım sonucu âhirette ortaya çıkacak bu çetin dünya imtihanında bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi  başarılı eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

3  Aralık 2021 Cuma

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.