BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

الا ان الحلال بين وان الحرام بين وبينهما امور مشتبهات لا يعلمهن  كثير من الناس الخ...

İslam dininde ikinci kaynak olarak kabul edilen Rasulullah efendimizin hadislerinden bazıları vardır ki, İslam'ın temelini teşkil eder.
Bunlardan biri yukarıda sadece birkaç kelimesini zikettigimiz hadis-i şeriftir

"Dikkat edin! Helal bellidir haram da bellidir,ikisinin arasında şübheli hususlar vardır, insanların çoğu bunu bilmezler.
Kim şübheli şeylerden uzak kalırsa,dinini ve ırzını korumuş olur,yok böyle yapmaz da şübheli şeylere dalarsa,harama düşmüş olur."
Buhari Hadis no: 52
Müslim Hadis no:1099

Dünya ve ahiret saadeti din ile ve dini doğru anlayıp yaşamakla elde edilir.

Dinimizi doğru düzgün yaşamak için sıhhat ve afiyetin faydası ve katkısı asla tartışılmaz bir gerçektir. 
İslam'ın insan sağlığına verdiği değer pek büyüktür, O'na salât ve selâm olsun Rasülullah efendimiz:
" İki nimet vardır ki insanların çoğu bu iki nimetin kadr ü kıymetini bilmiyorlar sıhhat ve boş vakit" buyurmuştur.
Buhari Hadis no: 6412

Haram ve günahlar en az bedenin hastalıkları gibi zararlıdır, her ikisi de hastalık ve her ikisi de bedene ve kalbe zarar verir.

Üç dört boksör birisinin kafasına indirdiği yumruklar, nasıl o kişiyi  sersem  ve etkisiz yapıyorsa, haramlar günahlar ma'siyetler haram lokmalar dilin afetleri  ve benzeri şeyler de insanın kalbini böylece inctir korumasız ve sersem hale getirir,ona rotasını kaybettirir.

Dinin yasakladığı haramlara girmemek için şübheli şeylerden kaçmak dinin emri olduğu gibi,dinin, sağlık ve sıhhatına önem verdiği insanoğlunun hastalığa düşmemesi için faydalı mı zararlı mı olduğu  henüz kesin olmayan, tartışmalı olan ve dindeki şüpheli şeylere benzeyen, toplumda ikilik varmış intibaını  veren hususların da bertaraf edilmesi  ve ihtiyaten bunlardan en az bir müddet uzak durulması gerekir diye düşünüyorum.

Mesela bu tartışmalı tedavi yöntem ve usulü yılbaşına kadar ertelense ve bu hastalıktan her gün bahsetmek yerine haftada bir defa uyarı yapılsa,veya herkes hürdür isteyen gelir tedavi görür, istemeyen de hürdür gelmezse gelmez dense bu hastalık ilgi görmeyince defolur gider diye bir temennim ve önerim vardır.

Bunca radikal tedbirlere rağmen bu hastalık ve bu hastalıktan kaynaklanan ölümler artıyorsa dikkatli olmakta da fayda vardır.

Herkes'in belâ dediği ve hiç sevmediği bu hastalık dillerden düşmüyor ve düşürülmüyorsa burda da bir garabet vardır,madem sevilmiyor niye dillerden düşmüyor,zira insan en çok sevdiği şeylerden bahseder,sevmediğini pek anmak istemez. (Hastalığın gerçekten uzmanı ve insanlara faydalı olmak için araştırma yapanlar ayrı)

Zira meşhur bir kâidedir: 
من استعجل ڜئا قبل أوانه رزق بحرمانه
Bir şeyi zamanı gelmeden  ve şartları  oluşup olgunlaşmadan elde etmek isteyen o şeyden mahrum kalır.

Toplumun menfaatine en hayırlı sonuçları almak ve çok hassas olan bu zamanda bu Cennet vatanın vatandaşlarını, yaşlısı genci, çocukları erkeği bayanı anneleri babaları arasında tedirginliğe sebeb olmamayı elbette büyüklerimiz bizlerden çok daha fazla isterler.

Ey yüce Allah! Lütfunla ve kereminle, bütün insanları,hâsseten bütün mü'minleri,ve ülkemizin tüm inananlarını bu belâ olan,sevimsiz,ithal, sıla-ı rahm'i kesen,insanları yalnızlaştıran arkasından ne geleceği belli olmayan hastalıktan sen koru kolla 
bu faili meşhur hastalığı Cennet vatan ülkemizden def'eyle,ref'eyle,bir daha gelmemek üzere bizlerden uzak eyle.ÂMÎN.

Ahmet ÖZKAN

27 Eğlül 2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.