BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


كلا والله لا يخزيك الله ابدا، انك لتصل الرحم، وتحمل الكل، وتكسب المعدوم، وتقري الضيف، وتعين على نوائب الحق، وتصدق الحديث، وتؤدي الأمانة.

Hayır Allah'a yemin olsun ki Allah seni yalnız bırakıp üzmez, çünkü sen sıla-ı rahîm yaparsın,kendi başına işini göremeyenin işini görürsün, insanların başka yerde bulamadıkları şeyi senin yanında bulurlar,fakirin fakirliğini giderirsin, misafiri ağırlarsın, doğru sözlüsün ve emaneti
olduğu gibi sahibine iade edersin.
Buhari Hadis no: 6982.
Askalâni.Feth ül. Bâri:1/23

Bu sözleri,Hz.Hadice  validemiz r.a, kendisine ilk vahiy gelince titreyerek evine dönen ve rahatlayınca da: Ey Hatice ölümden ve hastalıktan veyahut da hastalığın devamından endişe ediyorum buyuran  Rasulullah efendimize söyledi.

"Şüphe yok ki sizin için
Rasulullah'ta güzel bir örneklik vardır"
Ahzâb suresi : 21.ayet.

Mü'minler, Allah'ın lütfuna
ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah'ı çokça ananlar buyursun ve Allah Rasülu'nu bu hasletlerde veya hiç olmazsa bir kaç haslette  örnek alsınlar,
zira bu ve benzeri üstün değerler ve hasletler ile muttasıf olan kişiyi toplumu,milleti ve Ümmeti yüce Allah yalnız bırakmaz.

Makamı unvanı rengi dili cinsiyeti ne olursa olsun her kes, kişi,âile,toplum, millet, ümmet, yüce Allah'ın yardımını, ahireti umuyorsa,yalandan, her çeşit emanete ihanetten uzak durmalıdır.

Sıla-ı rahm'i aksatmamalı,
fakiri miskini yoksulu,
garibi,dul'u, çaresizleri ve 
darda kalanları, zayıfları  yaşlıları ve küçükleri koruyup kollamalı, onların gören gözleri,duyan kulakları olmalıdır.

Zayıf ve kimsesizler, içinde bulundukları toplumun rızkı ve zaferi için birer paratoner gibidirler.
"Siz ancak zayıf olanlarınız ile rızıklanır ve yardım görürsünüz"
Buhari Hadis no: 2897
Toplum onları yaşlandılar diye üzmemeli horlamamalı ve onları
 bir fazlalık görmemelidir

İşi ve insiyatifi elinde tutanlar,ümmetin geleceği olan çocukları her anlamda korumalı ve annelerini üzmemelidir.

Tüm mazlumların, özellikle, yaşlı, zayıf ve çocuğu zarar görmüş  annelerin bedduaları ile Allah arasında hiç bir perde ve engel yoktur.

Daralan,bunalan,sesini duyuramayan,iki büklüm olan, çocuğuna bir zarar ulaşan ve
" Ayaklarının altında cennet olan annelerin"
Hatib-i Bağdadi Camii ahlak er Ravi: 1702
mazlum ve mağdur kimselerin zâlimlere firlattıkları gece okları, er-geç hedefi vurur,bu, dünyada olanı, ahirette olana gelince, bunun dehşetini inananlar Kur'an ve sünnetten okuyabilir.

Kişi, kendi kendine emanettir,varsa ailesi çocukları eşi,anna babası mâiyetinde kim varsa, v.b gibi,hepsi ona emanet.
Çoban olmak kolay değildir.
"Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi
emreder."
Nisâ suresi ,58. ayet.
Müslümanlar bu ayetin karşısında hesap vereceklerini biliyorlar çünkü buna inanan insanlardır.

Mü'min ve müslüman kişi, Din'in ancak bıçak kemiğe dayanırsa caiz gördüğü bir kaç husus dışında asla yalan söylememelidir, örnek alacaksa başta yukarıda sayılan hasletlerde ve üstün değerlerde Rasulullah efendimizi örnek almalıdır.

Sadece fert değil, toplum da,millet de Ümmet de O'nu örnek almalıdır.

Resulullah Efendimiz bir devlet reisi olması hasebiyle dünyada mevcut olan islam ülkelerinin liderleri de Rasullah efendimizi örnek almalıdırlar.
Zira Resullah efendimizi örnek alan fakir zengin siyah beyaz kadın erkek yöneten yönetilen komutan hakim mahkum alim ummî kısaca kim olursa olsun dünyada muvaffak ve mutlu olur ahirette de kurtuluşa erer.

Allahım! Bizleri ve bütün mü'min kardeşlerimizi istisnasız Rasullah efendimizi fiillerinde sözlerinde davranışlarında uygulamalarında hayatında ve  ailesine karşı tutumunda elinden geldiği kadar örnek alan ve son nefesine kadar bu örnekliği sürdüren bahtiyar ve mutlu kullarından eyle. 
Ahirette de en â'lâ olan Firdevs cennetinde şefaatını ve O'na komşu olmayı nasib  eyle..Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

20 Eğlül 2021 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.