BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

 

سر السعادة حسن ظنك بالذى
خلق الحياة وقسم الارزاقا

(Dünyada) saadetin,yani mutlu ve bahtiyar yaşamanın sırrı şudur: Bu hayatı yaratan ve mahlukatın arasında rızkı taksim eden (yüce Allah) hakkında hüsnü zan etmendir(etmektir).

Saadet'in bir çok anlamı var, özet olarak saadet: Kalbin mutmain olması,Bâl' ın rahat olması ve göğsün geniş olmasıdır.
Not: Bâl ne demek? Allah'a, kaza ve kadere inanmak,Salih amel işlemek ve Rasulullah efendimize inen talimatlara uymak gibi şartları olan bâl rahatlığı, aklın,fikrin, gidişatın, kalbin,durumun ve yaşamın ölçülü ve düzenli işleyişi demektir.

Dünya ve ahirette mesud ve mutlu bir hayat için kişinin,yüce Allah hakkında hüsnü zan sahibi olması şarttır,aksi takdirde kişi, hayatını ve ahiretini, şübheler,itirazlar ve tereddütlerle mahveder.

Özellikle mü'min olan kişi yüce Allah'a inanacak ve hakkında hüsnü zan edecek, zira yüce Allah bu hususta şöyle buyurmaktadır:"Herşeyi yaratan Allah'tır"
Furkân suresi 2.ayet.
Ve yine inanacak ve hüsnü zan edecek ki herkesin rızkı yüce Allah'a aittir.
"Yeryüzünde kımıldayan hiç bir canlı yoktur ki rızkı Allah'ın üzerinde olmasın!'
Hûd suresi 6.ayet.
Ve kul şuna da inanacak ve hüsnü zan edecek ki, herkesin dünya hayatında
rızkı (önceden) belirlenmiştir.
"Dünya hayatında onların geçimlerini biz paylaştırdık"
Zuhruf suresi 32.ayet.

Hayatı,ve ölümü,yerleri ve gökleri, dünyayı ve ahireti, mahlukatı yaratan, onların rızkını taksim eden Allah'tır diye inanan kimse isyan etmez, yüce Allah'a itiraz etmez, başkasının malını haram yolla almaz,insanlara musallat olmaz, başkalarının hak ve hukukuna saygı duyar.

İnsanların bazıları yukarıda geçen hususlara,kaza ve kadere inançları hiç olmadığı veya zayıf olduğu için fesad çıkarıyorlar ve can'a mal'a zarar veriyorlar.

Küreselcilerin, inançsız ve iman yoksunlarının "Nüfusu azaltma projesi" diye dayattıkları zulüm, yüce Allah'ın tek yaratıcı olduğunu, rızkı verenin ve rızkı taksim eden'in YÜCE ALLAH olduğuna inanmadıkları içindir.

"Ne yapıp yapıp sekiz milyar insanı beşyüz milyona indirmeliyiz çünkü biz bu kadar nüfusu nasıl doyururuz" diyorlar.

Mazmun,Maksum,
Memlûk ve mev'ûd olan rızık çeşitlerini ve kısa izahlarını bir başka derse bırakırken bu kısa yazımızı şu temennî ve duâ ile bitirelim.

Ey yüce Allah! Sana kafa tutan,Senin hakiki ve tek yaratıcı olduğuna,hakiki rızık veren olduğuna, mazmun olan rızka kefil olduğuna,senin
verdiğin sözü ve va'di yerine getirdiğine inanmayan, dolayısıyla kullarına zarar vermek isteyenlere layık oldukları karşılığı ADL,AZÎZ,KÂDİR
MUNTEKİM mübarek isimlerinin hürmetine sen ver Allahım!

Zalimleri birbirine düşür, bizi ve bütün mümin kardeşlerimizi onların şerrinden,mekrinden ve tuzaklarından emîn eyle.
ÂMÎN.

Ahmet ÖZKAN

28 Temmuz 2021 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.