BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

كانت لقلبى أهواء متفرقة
فاستجمعت مذ راتك العين اهوائ
فصار يحسدنى من كنت احسده
وصرت مولى الورى مذ صرت مولاى
تركت للناس دنياهم ودينهم
شغلا بذكرك يا دينى ودنياى

Kalbimin(Nefsimin) çok hevaları(arzuları,istekleri)
vardı,Ama gözüm seni gördüğünden(görür gibi ibadet ettiğinden) beri, isteklerim bire(tek'e) indi.

(Yegane arzu ve isteyim sen olunca bu sefer)  hased ettiklerim,beni haset eder oldular,Seni efendim, mevlam,sahibim
baştacım olarak
gördükten sonra bütün insanların baştacı oldum.

   (Bu devlete,bu şerefe,bu izzete ve lezzete ulaştıktan sonra)Ey dinimin ve dünyamın kefili,sahibi ve herşeyim olan Allahım, senin zikrinle meşgul olduğum için,İnsanların dünyalarını da,(içinde bulunduğum lezzetin, tadın,halavetin çok uzağında olan) dini yaşantılarını da  onlara bıraktım.

Şâir'in"Seni gördüğümden beri" sözünden kasdı yüce Allah ise,"Allah’ı görür gibi ibadet et"manasına gelen müşahede,veya "O seni görüyor gibi ibadet et" manasına gelen murakebe hâli ve şuur'u demektir.

"İnsanların dünyalarını ve dinlerini onlara bıraktım" sözü ise, Yüce Allah'ın zikrini, hele zikrin sultanını(kalbin ve kalıb'ın zikri) yakalama ve yüce Allah tarafından anılma şerefine ve şerefesine ulaşan biri, insanların bitpazarında satılan eşya misali dünyalarını ne yapsın ki, dünyalarını çekiştirmeden,dini yaşantılarını eleştirmeden
artık onlara kâl ile değil,hal ile örnek oldum demek istiyor.

Allahım!  Bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi, mübarek adını her dâim zikreden nimetlerine şükreden, Kur'an- kerim ayetlerini,kevnî ve enfusî ayetlerini tefekkür ve tedebbür eden,mübarek zat'ın tarafından anılma şerefine eren kullarından eyle,Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

26 Temmuz 2021 P.tesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.