BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bazılarını  bildiğimiz, bazılarını da bilmediğimiz bu gayelerden bildiğimiz bir kaçını şöyle sıralayabiliriz:


   1-) Ham olan insanı olgunlaştırmak.

   2-)Acemi olan insanı
usta yapmak.

   3-) İnsanı nefsine esir
olmaktan kurtarıp Allah'a
gerçek bir kul haline getirerek hürriyetine kavuşturmak.

  4-) Kalbleri ıslah etmek.

   5-) Mekârim-i ahlakı tamamlamak.

   6-)Kalûbelâ'da yüce Allah Ademoğullarından, onların sırtlarından zürriyetlerini alıp bunları kendileri hakkında şahit
tuttuğu sözleşmeyi ve ahdi yenileyip onlara verdikleri sözü tekrar hatırlatmak.

Apaçık ve bir harfi bile deyişmeyen Kur'an'ı Kerim'e,Allah Rasulune ve parlak sünnetine rağmen, bunca tefsir,hadis, fıkıh, ahlak ve tasavvuf kitap ve erbabına rağmen mü'min olan bazıları,nasıl istifade etmeden ham ve acemi yaşayabiliyor?

Kevnî, âfâkî ve enfüsî ayetlere ve delillere, dünyada olup biten olaylara rağmen bazıları nasıl istifade etmek için gayret göstermiyor? 

Günümüzde cereyan eden ibretlik hadiselere, dünyanın içinden geçtiği sürece rağmen  olgunlaşmayıp hâlâ hâm kalmayı, ustalaşmayıp acemi kalmayı, Yüce Allah'a razı olacağı kıvamda kul olma şerefini yaşamak varken,kendi nefsine ve kullara kulluk yaparak yaşayıp nefsin esaretinde kalmayı nasıl tercih edebiliyor?

Allah Rasülunün üstün ahlakından örnek alamayıp,kalbini ıslah etmek için çaba sarfetmeyen yüce Allah'a "Kâlûbelâda" verdiği sözü  unutan ve hiç gündemine almayan bir insan, hele hele bir mü'min, daha iyi ve daha kaliteli olmak için neyi bekliyor?

Kendine gelmek için, iş işten geçmeden ve dönülmez bir yola  girmeden niçin tedbir almıyor insanoğlu?

Eğer biri ve birileri bu durumdaysa, kalb ve akıl tutulması yaşıyorsa, cehaleti ilme,hamakatı akıllı olmaya, dünyayı ahirete tercih ediyorsa,bu duruma sebeb dünya sevgisi ve gaflet ile uzun yaşama arzusu değil de nedir?

Perdeler inmeden ve  perdeler kalkmadan hayat ve ömür defteri kapanmadan,iş işten geçmeden yüce Allah bizleri ve bütün mümin kardeşlerimizi lutf u keremiyle uyandırsın.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

25 Temmuz 2021 Pazar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.