BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Arapçada beddua diye bir kavram yoktur, aleyhte dua vardır Rasulullah efendimizden sâdır olan her şey güzeldir, onun için O'na salât ve selâm olsun Rasulullah efendimizin aleyhte yaptığı duaya beddua dememeyi tercih etmek uygun olur.

Bed farsça'da kötü demektir, netice itibarıyla aleyhte dua mânâsına gelir elbette, onu biz kendi aramızda kullanırız ama "Rasulullah kötü dua etti" söyleminden kaçınmak, Rasulullah efendimize  karşı edeben daha uygun olur diye düşünüyorum.
Şüphesiz en doğrusunu Yüce Allah bilir.

Aleyhte duaya bir iki örnek:

1-) ان رسول الله صلى الله عليه وسلم قال يوم الخندق حبسونا عن صلاة الوسطى صلاة العصر
ملأ الله بيوتهم وقبورهم نارا

2-) وقال اللهم منزل الكتاب ومجرى السحاب وهازم الاحزاب اهزمهم وانصرنا عليهم

Hicretin dördüncü veya beşinci yılında vukû bulan Hendek Savaşı'nın diğer bir adı Ahzâb savaşı'dır.

Ahzâb, hem savaşın adı,hem de müşrik Araplardan ve yahudi  kabilelerden oluşturulan onbin kişilik bir ordu'nun adıdır. 

Medine-i Münevvere'yi ve müslümanları korumak için Medine'nin kuzeyine Hendek  kazıldı,bunu gören Ahzâb(müşrikler ve Yahudiler)Medine'yi üç hafta kadar muhasara altına aldılar.

Bu savaşta Rasulullah efendimiz ve ashâb bir kaç vakit namazı kılamadılar.
Bunun üzerine Rasulullah efendimiz şöyle duâ etti:

1-) "Onlar(batıl'ın orduları) bizleri orta namaz olan İkindi namazından meşgul edip kılmamızı  engellediler,Allah onların evlerini ve kabirlerini ateş doldursun"
Buhari- Müslim rivayet etmişlerdir,Miskât şerhi,Tîybî 1/189

Rasulullah Efendimiz kılamadıkları namazları akşam yatsı arası kıldı.

Ayrıca Ahzâb günü genel olarak şöyle duâ etmiştir:
2-) "Ey kitabı indiren ve rüzgarı estiren batıl orduları mağlup eden Allah'ım! onları (batıl orduları) mağlûb eyle ve bizleri onlara karşı muzaffer eyle"
Buhari Hadis no:2965

Bugün de İslam beldeleri ve Müslümanlar muhasara altında, özellikle cennet vatan ülkemiz ve Türkiyemiz.

O gün müşrikler ve Yahudiler vardı, bugün bunlara ilaveten değişik unsurlar,grublar, kuruluşlar ve şahıslar da vardır,Hattâ mubâlağa addedilmeyeceğini bilsem, müslüman geçinen bir kısım kişi ve kişiler de bu cennet vatanın aleyhindedir diyesim geliyor.

Allah'ım! mazlum ve mağdur insanlara, zayıflara kimsesizlere ve çaresizlere müslümanlara  müslüman beldelere, Cennet vatan ülkemize ve ülkemizin insanlarına içeriden ve dışarıdan her vesileyle her çeşit savaş hile ve tuzak kurarak mallarına, canlarına mukaddesatına,birlik ve beraberliklerine sağlıklarına nesillerine ve nefislerine zarar vermek isteyen kim ve kimler varsa tümünün zararlarından ve şerlerinden mazlumları müslümanları ülkemizi ülkemizin insanlarını emin mahfuz ve masûn eyle.

Kötü niyetlerini ve çirkin emellerini boşa çıkar, arzularını kursaklarında kıl, zalimleri zalimlere musallat ederek bizlere aralarından sâlimen gânimen sıyrılmayı ve kurtulmayı nasip eyle.

Allah'ım şehitleri gazileri fedakâr ve cefakar insanları bol olan bu cennet vatan ülkemizi ismi a'zam'ın, kur'an-ı azimüşşa'nın ve Rasul-i zi şa'n'ın hürmetine sen koru.
Şüphesiz senin herşeye gücün yeter.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

2 Temmuz 2021 Cumâ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.