BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seyyidharun Camisi'nin Seydişehir ve çevresi için ne kadar önemli olduğunu sanırım anlatmaya gerek yok.

Şehrimizin tarihi kimliğiyle bütünleşen bu ibadethane Seydişehir'in en önemli tarihi ve kültürel değeridir. Bizler de zaman zaman işyerimizden çıkıp bir dolaşma ihtiyacı hissedince, ister istemez yönümüz hep o tarafa doğru dönüyor.

Cami çevresinde yapılan çalışma hepimizin malumu. Proje, her yıl yapılan bütçe ve ayrılan ödeneklerle devam ediyor.

İsteğimiz ve temennimiz, "tarihi dokuya uygun bir düzenleme olsun, ziyaret edenler 'ha tamam olmuş' desinler.

750 yıllık tarihi geçmişiyle Seydişehir’le bütünleşen ve günde yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, namaz kıldığı, ata yadigârı olan Seyyitharun Camii; Seydişehir tarihi açışından  önemli değere  sahip   bir yapı…

 Cami çevresinde yapılan çalışma ile ilgili olarak da, "burası camidir"  Çevre düzenlemesini yapanlar da yaptıranlar da "bu işleri itina ile yaparlar  itina  ile    takip  ederler  Bu   tarihi dokuya   uygun  değeri verirler gerekli saygıyı gerekli itinayı gösterirler" diye düşündük…

Ama  Maalesef üzülerek söylemem  gerekirse iş hiçte   öyle değilmiş. 

Bu tür işlerde, 'tarihimize saygı" kurban edileli çok olmuş da bizim haberimiz yokmuş demek ki…

Şimdi sormak istiyorum

Seyyitharun Camii’nin çevre Düzenlemesinden (Park alanından bahsediyorum) birinci derecede kim sorumludur?

İşi yapan sayın yüklenici mi, yoksa ihaleyi tekrar ihale ederek verdiği taşeron mu?

-Yoksa Konya Büyükşehir Belediyesi mi buradan bir parantez açmak istiyorum(Milyonluk bütçe ayırarak Seyyidharun Camisi çevresine yatırım  yapan Konya Büyükşehir Belediyemize    bir Seydişehirli  olarak teşekkürü  borç   bilirim. Ama bu işler ihale edilmekle bütçe   ayırmakla bitmiyor  yapılan işlerin yerinde   takibi   yapılması gerekiyor. Sayın yetkililerden gelip yapılan işleri yerinde görmelerini istiyorum.)

-Yoksa Seydişehir’den Proje  çalışmalarına gidip fotoğraf çektirerek "şunu yaptık bunu yapıyoruz" diye işin medyatik tarafında olanlar mı?

Şimdi bu yazıyı okuyan değerli dostlarıma söylemek istiyorum. "Beş dakikanızı ayırın ve çevre düzenlemesi yapılan park  ve müştemilat kısmını yerinde inceleyin."

 Bakın döşenen taşlara, tahtalara bakın. Ekilen, dikilen ağaçlara bakın, çekilen duvarlara bakın… Ben bu konuda uzman değilim, proje hakkında falan bir şey diyecek durumda da değilim ama bir Seydişehirli olarak yapılan işlerin ne kadar baştan savma olduğunu görebilecek kadar da bu islerden anlıyorum.

Milletin parası ile Milyonlar harcanarak yapılan bu iş niye bu kadar baştan savma yapılıyor…

Devletten aylık alıp ta bu işleri takip etmesi   gereken uzmanlar şimdiye kadar yapılan işleri neden gelip kontrol etmediler?

Yazımın başında söyledim Atalarımız Cami yapmış 750 yıldır ayakta dimdik duruyor. Bu çevre düzenlemesi daha bitmeden dökülüyor beyler  haberiniz  olsun..

Size şunu söyleyeyim… Bu milletin ahini almayın…ahını..

Bu millet yapılan işte kim sorumluysa kişi ayırt etmez.

Burası camidir dua da edilir, beddua da…

Bu millet kendisi için yapılan iyiliği de unutmaz bağrına basar  kötülüğü de unutmaz

Seyyidharun Camisini  canı gibi seven gözü koruyan bu millet sizi affetmez..

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.