BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


   والذين كفروا بعضهم أولياء بعض الا تفعلوه تكن فتنة فى الارض وفساد كبير

   "İnkâr edenler de birbirinin yakın ve yardımcılarıdır. ilişkilerinizi böyle kurmazsanız yeryüzünde bir fitne, büyük bir bozulma olur.
Enfâl suresi 73,Âyet.
   Yaşadığımız yıllarda ve günlerde,dünyada özellikle müslümanların yaşadığı bölgelerde ve ülkelerde, Filistin'de ve başka yerlerde fitne var mı yok mu, var, büyük bozulma yıkım var mı yok mu var.
   Yukarıdaki ayeti kerime'den anlaşıldığı kadarıyla bu fitnenin ve büyük bozulmanın sebebi müslümanlar mı değil mi, müslümanlar.
   Peki niçin Müslümanlar sebep? Çünkü inkarcıların birbirine yakın oldukları  ve birbirlerine yardım ettikleri gibi Müslümanlar biribirlerine yakın olmadıkları ve yardım etmedikleri için yeryüzünde fitneye ve büyük bozulmaya sebep oluyorlar.
   Müslümanlar sadece kendi coğrafyalarında degil, bütün dünyada denge unsuru olduklarından dolayı en güçlü ve en adil olmadıklarında coğrafyalarında İslam coğrafyasında da diğer memleketlerde de bu fitnenin ve bozulmanın kısmen müsebbibi olacaklarını söyleyebiliriz.
   Müslümanlar güçlü olunca ve adil olunca birbirlerine zulmü etmeyecekleri gibi başkalarına da üzülme etmezler başkalarını da birbirlerine zulüm etmesine müsaade etmezler.
   Ama müslümanlar, Kur'an ve sünnete göre hareket etmedikleri zaman zaafa uğrarlar hem zulme uğrarlar,  hem de dünyadaki zülme cılız bir sesle ancak karşılık verirler.
   Bu fitne ve büyük bozulmanın sebebleri çoktur, bunlardan birkaçına deyinebiliriz.
   Ey mü'minler! Kafirlere düşman müminlere dost olmazsanız,bilakis kafirlerle dost müminlere düşman olursanız,
   Kâfirleri şeytan çağırınca onun emrine uyup gittikleri halde, sizi Yüce Allah çağırınca emrine uyup gitmezseniz,
   Müslümanlar bir ve beraber olup şirke, küfre, firavunlara,deccallara, iblislere, vicdansız küreselcilere, biyolojik silah üretenlere,bunları İslam ülkelerine ithalat yapanlara karşı koymazsanız,
   Tam tersi, kökümüzü kazımak isteyenlerin ürettikleri seykerez taklit ve tatbik etmek için yarışır ve siz hiçbir çare üretmeyip sadece inkarcıların eline bakarsanız,
   Bir Arap şeyhinin oğlu Londra'da 8 milyon sterline villa alıp keyfine bakarsa, başka bir Arap kralı yabancı bir kadın tablosunu  4 katrilyon TL'ye satın alıyorsa ve isrâil katliamına lakayd kalıyorsa haşmetli bir Türk zengini bir saati 4 trilyona alır da  çöplüklerde insanlar rızkını aramaya çalışıyorlarsa,
   DSÖ ve benzeri vicdansızlar Afrika'yı sömürdükleri, onları işlerinden eşlerinden aşlarından mahrum bıraktıkları halde, aşı eşitliği diyerek onlara aşı gönderelim, aman yeter ki aşı olsunlar gibi bir mantıkla alay edercesine onlara bir mercimek çorbasını bile çok gördükleri  halde aşı çorbasını takdim etmek için dalaklarını şişiriyorlarsa, müslümanlar da seyrediyorsa,
   İki milyara yakın müslüman,halkı ve haşmetli liderleriyle, evleri yıkılan, çocukları katledilen yaşlıları ve hanımları yok edilen hürriyetleri yıllardan beri elinden alınan dünyanın her tarafında mağdur ve mazlum müslümanları ve özellikle filistinlileri seyredip  sadece kınıyoruz diyorlarsa ama başka hiçbir adım atmıyor ve atamıyorlarsa,
   Şirk, küfür,inkar, zulüm barbarlık gaddarlık vicdansızlık insafsızlık adaletsizlik firavunluk deccallık iblislik, her çeşit fitne, şüphelerin ve şehvetlerin fitnesi, adaletsizlik, uçurum, tefrika, gözyaşı, kan, yalan, talan, münafıklık azgınlık fitne,büyük ve yaygın bozgunculuk katmerleşir ve günümüzde olduğu gibi yeryüzünü kaplarsa, bunlar sebeb değil midir?
   Peki bu girdaptan, bu çukurdan, bu zilletten ve rezaletten kurtulmanın çaresi var mı? VAR.
   Çareyi başka bir yazıya bırakarak yüce Allah'a en güzel isimleri ve âli sıfatları ve mübarek ismi azamı ile teveccüh ediyor, yöneliyor ve yalvarıyoruz: Allah'ım!  müminleri bu süflî derekelerden âlî derecelere terakki ettir, yükselt,onlara İzzet, güç ve kuvvet ihsan eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

17/5/2021 Pazartesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.