BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


الليل شيب والنهار كلاهما
راسي بكثرة ما تدور رحاهما
يتناهبان لحومنا ودمائنا
ونفوسنا جهرا ونحن نراهما 
الشيب إحدى الميتين تقدمت
إحداهما وتاخرت إحداهما
فكان من نزلت به إحداهما
يوما فقد نزلت به اخراهما

   Gecenin ve gündüzün bir değirmen misali hızlı dönüşleri, veya her ikisinin kurduğu bir değirmen başımı dönderip her ikisi birden saçlarımı ağarttılar.
   Her ikisi birden çekiştirerek zorla etlerimizi zayıflatıp kanlarımızı içiyorlar, ruhumuzu alıyorlar (gün geçtikçe kuvvet kaybediyoruz ve organlarımız eski görevini yapamıyor), apaçık bizi alıp götürüyorlar ve biz onları görüyoruz ve sadece seyrediyoruz.
   Aslında saçların ağarması,önceden gelen iki ölümden biridir,önden geldi de öbür ölüm (ruhun bedenden ayrılması demek olan ölüm) arkada kaldı.
   Birinci ölüm( saçların ağarması) kimin konağına(başına) inmiş ve misafir olmuşsa, günün birinde mutlaka öbür ölüm de (ruhun bedenden ayrılması olan ölüm )gelecektir
   Ağaran saçların bir uyarı olduğunu Yüce Allah kur'an-ı Kerim'de bir ayeti kerimede de belirtiyor:
"Size düşünecek kimsenin düşünebileceği kadar bir ömür vermedik mi? Üstelik size uyarıcı gelmişti"
Fâtır suresi 37.Âyet.
   Uyarıcı kelimesinin tefsirlerinden biri de saçların ağarmasıdır.
   İbret bir yerde satılmıyor, satılmıyor ama, uzakta da değil, çok yakınımızdadır.
   İbret,ağaran saçımızda, bükülen belimizde, zaafa uğrayan gözlerimizde, ve bizim gibi,ama bizden önce yaşayan fakat ecelleri gelince vefat eden ve  mezarları yanıbaşımızda  bulunan bizden önceki gidenlerden ve daha başka ibretlik hâdiselerden alınır.
   Bu ibreti  almak için ücret  ödemeye de gerek yok, Yüce Allah'ın bizlere  verdiği Akıl, ve bu  aklı besleyen, kuvvetlendiren Kur'an ve sünnet  bize yardımcı olur.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Bizi ve bütün mümin kardeşlerimizi bu anlamda ibret almayı, geri kalan ömründeki geceleri ve gündüzleri özellikle yaklaşanz Ramazan ayındaki geceleri ve gündüzleri taat ve ibadet ile makbul bir oruçla sevaplarla hayırlarla dolu dolu geçirmeyi nasip ve müyesser eyle.Âmın.

Ahmet ÖZKAN

7 Nisan 2021 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.