BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ان الشيطان لكم عدو فاتخذوه عدوا
"Şüphe yok ki şeytan sizin düşmanınızdır, siz de onu düşman belleğin."
Fâtır suresi 6.Âyet

   Hz. Adem ile iblis'in mücadelesi, Habil ile kabil'in mücadelesi, hak ile batıl'ın mücadelesi durmadan devam ediyor.
   İblis, şeytan kıyasıya insanoğlunu azdırmak, kandırmak iğvâ etmek için büyük çaba harcıyor.
   Kendisi Allah'ın emrini dinlemeyip Hz. Adem'e secde etmediği için, insanların yüce Allah'a secde etmelerini engellemek adına fazla mesai yapıyor.
   En büyük mesaisini ve çabasını aile düzenini bozmak olan ve bir erkeğin hanımını boşamasından son derece memnun kalan şeytan,insanların arasına şöyle şöyle fitne soktuk diyen askerlerine : siz bir şey yapamadınız diye yaptıkları fitneyi küçük görüyor, fakat karı kocayı birbirinden ayırıp, boşanma işini gerçekleştiren ve kendi askeri olan şeytanı ve şeytanları kendine yaklaştırıyor ve onları çok büyük bir iş başardınız diye âdetâ tebrik ediyor.
   Birbirinden boşanan karı kocanın çocukları ortada kalıyor, zina çoğalıyor, başıboşluk artıyor aileler dağılıyor ocaklar sönüyor taraflar birbirine düşman oluyor bu da şeytanın işine geliyor.
Müslim Hadis no:2813
   İSTANBUL sözleşmesinin feshedilmesine memnun kalmayan,hatta kızan kimselerin,acaba iblisin, şeytanın bu çabasından ve ailelerin dağılmasından duyduğu memnuniyetten haberleri var mı, Şeytan'ın değirmenine su taşıdıklarını, dümen suyunda gittiklerini biliyorlar mı?
   Konuyu dağıtmadan düğümlere gelelim.
   En faziletli amel namaz olunca, ve bu namazların içinde sabah namazının ve ona zaman olarak tekaddüm eden teheccüdün faziletini bilen iblis, mümin kulları bu faziletten mahrum etmek için uyuyan bir kimsenin ensesine üç düğüm vuruyor, her düğümün üzerine "yat,gece uzun, daha önünde çok vakit var kalkarsın" diye yazıyor veya üflüyor.
   Kişi kalkarsa bir, abdest alırsa iki, namaz kılarsa( bir rekat bile olsa) üç düğüm çözülüyor ve o kişi morali düzgün sabahlıyor aksi takdirde uyuşuk, çok hantal ve morali bozuk uyanıyor.
Buhari Hadis no:1142
Müslim Hadis no:770.
   Sabah namazına mazeretsiz uyanmadıkları için enselerinde binlerce düğüm düğümlenen  bir karı kocanın, şeytana daha kolay teslim olacakları ve aile düzenini daha kolay bozacakları ihtimali büyüktür.
   Ey alemlerin rabbi olan Yüce Allah! Bir ümmetin, bir milletin en küçük birimi ve çekirdeği olan aile düzenimizi hıfzınla hıfzeyle,  aile düzenimizi bozmak isteyenlere fırsat verme, her türlü şeytanın her türlü şerrinden, üflemesinden,
vesvesesinden düğümlerinden bizleri aile fertlerimizi, çocuklarımızı gençlerimizi ve kızlarımızı sen koru ya rabbî.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

6 Nisan 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.