BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ولا تحسبن الذين قتلوا في سبيل الله امواتا بل احياء عند ربهم يرزقون

   "Allah'ın yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma! Bilâkis onlar diridirler; rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar"Âl-i imrân suresi 169.Âyet.
   Rasulullah efendimiz de bir hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır:" kim ki tevhid kelimesi en  yüce olsun (ve dünyaya hakim olsun) diye savaşırsa Allah yolunda olan odur"
Buhârî Hadis no:3126
Müslim : 1904
   İlk günden bugüne ve kıyamete kadar hak-batıl, Hz Adem ile- iblis, Habil-Kabil mücadelesi devam etmektedir
   Bedir, Malazgirt, İstanbul'un fethi, Çanakkale, 15 Temmuz cihadlarının sebeblerini araştırsak, ve çıkan sebepleri özetlersek, sebebin akâid ve inanç savaşı olduğunu görürüz.
   1967 Arap-İsrail savaşında, İsrail'in Kahire'ye soktuğu ilk Tank'ın üzerindeki pankart'ta Rasulullah efendimizin zamanında yahudilerden alınan Hayberi hatırlatan bir pankart vardı"Hayber'in intikamı"
   Müslümanlar ne kadar iyi niyetli olursa olsunlar karşı tarafın niyeti budur.
   Kendimizi ve  birbirimizi andatmayalım, iblisin batılın,kabil'in gayesinde bir sapma yoktur,
   Durum bu olunca,niye  müminlerin gayelerinde sapmalar yaşanıyor, batıl'ın guruhu,sadece 7 düvel değil,bugün bir kaç katı leş kargaları gibi sağda solda yuvalanırken 60 a yakın İslam ülkesi ve idarecileri onlardan daha güçlü bir birlik oluşturmaları gerekmez miydi?
   Şu ayeti kerimeyi hiç mi okumadılar,okumuyorlar mı,okumayacaklar mı?
"İnkâr edenler de birbirlerinin yakın ve yardımcılarıdır.İlişkilerinizi böyle kurmazsanız yeryüzünde  bir fitne, büyük bir bozulma  olur"
Enfâl suresi 73.Âyet.
   Bugün yeryüzünde fitne var mı yok mu, büyük bir bozulma var mı yok mu, Var.
   İşte bunun en büyük sebebi,müslümanların bir ve beraber olmamaları, İslam ülkelerini idare eden liderlerin başka şeylerle uğraşmalarıdır.
   Batılın temsilcileri ve müdafaacıları savaşın her çeşidini müslümanlar üzerinde ve Müslümanların coğrafyasında denerken, müslüman ülkeler ve liderleri Allah'ın dinini tahkim etmek şehitlerin, uğrunda mübarek ruhlarını verdikleri davayı savunmak için ne gibi planları vardır acaba?
   yoksa şehitliğe cihada hakka adalete anlam veren kur'an-ı Kerim'in bir ayeti ve canlı Kur'an olan Allah Rasûlü'nün bir hadisi okununca rahatsız mı oluyorlar,heyhat.
   Allah'ım! Bedir'den Malazgirt'e,İstanbul fethinden Çanakkale'ye, 15 temmuzdan  Kıyamet sabahına kadar i'lâyı kelimetullah için, vatan için,namus için,aklı nefsi nesli korumak için bayrağın dalgalanması ve ezanın susmaması uğruna pâk temiz mübarek ruhunu yüce Allah'a teslim eden şehitlerimizin karşısında mahcup olmamak için daha dünyada iken yapabildiğimizi yapmayı bu şehadet ve cihad ruhunu canlı tutmayı nasib eyle,
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİN MEKÂNINI FİRDEVS CENNETİ, MAKAMLARINI ÂLÎ EYLE, BİZLERİ ŞEFAATLERİNE NAİL EYLE.ÂMÎN.

Ahmet ÖZKAN

18 Mart 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.