BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

طاووس بدان شكل بديع
شرمنديا از ساق رش

   Tavus kuşu rengarenk tüylerine bakıp gururlanıyor, kendini beyeniyor,sonra simsiyah ayaklarına bakıp mahcup  oluyor, gurur ile ucb'u bırakıyor.İbret alınsın diye böyle söyleniyor yoksa Tavuskuşu ile alıp veremediğimiz bir şey yoktur ve dilinden de
anlamayız.
    Bütün ni'metler Yüce Allah'tandır,dünyevî ührevî gördüğümüz görmediğimiz küçük büyük  her nimet yüce Allahtan'dır.Şâir'in dediği gibi :
   Yol onun varlık onun gerisi hep angarya.
   Bu arada şunu unutmamak gerekir,bu nimetleri bize ulaştıran ve buna sebeb olan bir insan varsa ona teşekkür ederiz ,zira  O'na salât ve selâm olsun Rasulullah Efendimiz şöyle buyurdu : "İnsanlara teşekkür etmeyen yüce Allah'a da şükretmiş olamaz." Heytemî.Zevâcir 1/191.
   Bir kul"un başı göğe değse yine Allah'ın kuludur, doğmadan evvel ve doğarken, doğduktan sonra  ve ölünceye kadar, öldükten sonra ve nasip olursa cennete girinceye kadar gördüğü bildiği duyduğu yaşadığı bütün nimetler yüce Allah'tandır.
   Eğer cennete girecekse o da Allah'ın rahmeti iledir cennetin içindeki anlatılması  gayrı kâbil lezzet ve nimetler ve sonsuz hayat yine Allah'ın nimetidir, fazl ü keremidir, rahmetidir, ikramıdır.
   Allah'ım haddini bilen yanında duran kibir ve gururdan uzak bir hayat süren, ameline değil,senin rahmetinime itimad eden kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

16 Mart 2021 Salı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.