BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

"Kulunu Mescid-i haram'dan mescid-i Aksâ'ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir" İsrâ suresi 1 Âyet.

   Burada Yüce Allah resulünu veya nebîsini, yani peygamberini buyurmamış da "kulunu" buyurmuş,bunun mutlaka birçok hikmeti vardır.

   Bu hikmetlerinden biri, Resulullah efendimizin ümmetine de gece yolculuğu nasip olsun içindir.
   En mükemmel kul Resulullah efendimizdir. Bu kulluktan kimin ne kadar nasibi varsa, gece yolculuğundan da  o kadar nasibi vardır ve bu İsrâ ile mirac'dan  o kadar istifade eder,veya kim gece yolculuğundan seyr ve cereyandan , manen yolculuktan,ibadetten, Teheccüd'ten, duadan, istiğfardan, tövbeden Kur'an tilavetinden ve buna benzer ibadetlerden kimin payı çoksa İsra ve Mirac'dan da payı  o oranda çoktur.
   Mesela müminin  ruhî miracı başta namaz olmak üzere onu yüce Allah'a yaklaştıran farzlar, vacipler, sünnetler, mübahlar, müstehaplar, ile kurb-i feraiz ve kurb-i nevâfili Yüce Allah ona ikram eder.
   Allah'ım Resulullah efendimize nasip olan, ruhen ve bedenen gerçekleşen İsra ve Mirac'a en ince teferruatına kadar inanan kullarından eyle.
Bizlere ve bütün müminlere güzel bir kul olmayı, bu kutlu yolculuktan mânen,ruhen nasip almayı bizlere de lütfeyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

11 Mart 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.