BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

  1-) Ma'bud'u tanımak.
   2-) yolu tanımak.
   3-) bu yolda lazım olan azığı tanımak.
   4-) hedefe varmak için gayret etmek.
   Bu dördüne vakıf ve muvaffak olan bir insan dünyanın, şeytanın, nefsin, ve daha başka kandıran ne varsa, onlara
kanmaz ve aldanmaz.
   MA'BUD : Yüce Allah'tır.
(Peygamber şöyle dedi:) 
" Şu halde, Allah'a kaçın (sığının), şübhesiz ben sizin için O'nun tarafından apaçık bir uyarıcıyım" Zâriyat suresi 50.Âyet.
   Yüce Allah'ı tanımanın en güzel yolu, Kur'an'ı okuyup anlamaya çalışmak, kainat ayetlerini tanımak enfüsî ayetleri tanımak, Rasullah efendimizi tanımak ve kişinin kendi nefsini tanıması'dır.
kim kendini tanırsa muhakkak ki yüce Allah'ı da tanır sözü yabana atılır bir söz değildir.
   Kendini aciz ve güçsüz bilen Allah'ı güçlü ve kuvvetli bilir, kendini fani bilen Allah'ı Bâkî bilir kendini hâdis (sonradan yaratılmış)bilen yüce Allah'ı kadim ve ezelî bilir, kendini fakir ve cimri gören Allah'ı cömert ve Kerim görür, ama insan kendisine en yakın olan  nefsini tanımazsa, yüce Allah'ı tanımakta zorlanır,belki de tanıyamaz, yüce Allah'ı tanımayanın da ne yapacağı belli olmaz.
   YOL : De ki "Bu benim yolumdur.Ben, ne yaptığımı bilerek Allah'a çağırıyorum, ben ve bana uyanlar aydınlık yol üzerindeyim;" Yûsuf suresi 108.Âyet.
   Yol bellidir,Kur'an ve sünnetin yolundan başka doğru  yol yoktur.Kur'an ve sünnetin tasvib etmediği ve  onaylamadığı  yollar hüsran'a gider, hüsranla neticelenir.
   AZIK: "azık hazırlayın azık biriktirin biriktirdiğiniz azığın en hayırlısı takvadır" Bakara suresi 198. Âyet.
Takvanın ne demek olduğunu nerede başlayıp nerede bittiğini herkes kendisi Kur'an-kerim meallerinden, hadis-i şeriflerden ve alimlerin aydınlatıcı kitaplarından okuyabilir.
   MÜCAHEDE (GAYRET):
 "Allah yolunda ve uğrunda hakkını vererek cihad edin"Hac suresi 78.Âyet.
"Cihad eden ancak kendisi için cihad etmiş olur şüphesiz Allah alemlerden müstağnidir (onun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur) Ankebût suresi 6.Âyet.
"Ama bizim uğrumuzda Cihad edenleri gayret edenleri elbette kendi yollarımıza eriştireceğiz ve şüphe yok ki Allah iyi davrananlarla beraberdir"
Ankebût suresi 69.Âyet.
   SONUÇ:
"BİZ GÜZEL İŞLER YAPANLARIN ECRİN'İ ZAYİ ETMEYİZ" Kehf suresi 30.Âyet.
   Allah'ım bizleri ve bütün müminleri bu dördüne muvafık davranan ve bunlara muvaffak olan son nefesine kadar senin yolunda gayret eden, biriktirdiği azığı takva olan mutlu  ve mes'ut kullarından eyle.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

4 Mart 2021 Perşembe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.