BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO


ما بال دينك ترضى أن تدنسه
وثوبك الدهر مغسول من الدنس
ترجو النجاة ولم تسلك مسالكها
إن السفينة لا تجرى على اليبس

   Ne oluyor sana,Dinini kirletmeye niçin razı oluyorsun?halbuki(bakıyorum)
hayatta giydiğin elbise tertemizdir.(durumun böyle iken ahiret azabından)Kurtuluşu umuyorsun ama kurtuluş için gerekli adımları atmıyorsun, bilesin ki gemi karada yürüyemez( karada yol alamaz).
   Akıllı insan, ahireti dünyaya, dinini her şeye, ilmi cehalete tercih eden kimsedir.
   Mü'min temiz insandır islam dini temizliği dinin yarısı saymıştır, temiz olması dinen matlubtur ama, elbisesini evini sokağını dişlerini işlerini çevresini temiz tutması gerektiğinden daha çok dininini inancını ahlakını seyr ve sülükunu nefsi ile ailesi ile çevresi ile ve insanlarla, Yüce Allah ile olan münasebetlerinde pırıl pırıl tertemiz arı ve duru olur.
   Ahiret yolcusu mümin madem kurtuluşu selameti istiyor o halde ahiretteki kurtuluşu ve selameti elde etmek için sebeplere daha dünyada iken sımsıkı sarılmalıdır, ve bilmelidir ki gemi Karada yürümediği gibi sebeplere sarılmadan amel işlemeden Yüce Allah'ın rahmetine sığınmadan Kurtuluş zordur.
   Yüce Allah bizleri ve bütün müminleri Her anlamda iffeti temizliği gayreti ve sebeplere sarılmayı Lütfeylesin.Âmîn.

Ahmet ÖZKAN

3 Mart 2021 Çarşamba

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.